Wonder Woman 1984: Detaljna analiza prvog trailera

Wonder Woman 1984: Detaljna analiza prvog trailera

Sinoć je konačno stigao prvi trailer za isčekivani DC film Wonder Woman 1984, nastavak originala iz 2017. u kojem se Gal Gadot vraća ulozi najpoznatije heroine na svijetu. Trailer je od strane fanova, a i od nas, jako dobro prihvaćen te sve ukazuje da je pred nama još jedan superhero blockbuster zbog kojeg ćemo sljedećeg ljeta pohrliti u kina. A sada pogledajmo što točno ovaj trailer krije ispod svoje haube i kako bi to sve moglo utjecati na konačni film.

ČIME SE DIANA SADA BAVI?

Wonder Woman 1984: Detaljna analiza prvog trailera

Radnja ovog nastavka će se održavati u 1984., što je 70 godina nakon radnje prvog dijela. Iako i dalje vjerno obnaša svoju dužnost svjetske heroine, Diana još uvijek nije prežalila gubitak ljubavi svog života – Steve Trevora, koji je u prvom filmu nesebično žrtvovao vlastiti život. Na samom početku trailera vidimo Dianu u ugodnom društvu sa Barbarom Minervom, koju glumi Kristen Wiig. Ipak, s obzirom da će ona biti jedan od ključnih likova u ovom filmu, te postati negativka Cheetah, sasvim je izgledno da će i njihov u početku prijateljski odnos imati velikog utjecaja na sve što se događati u ovom filmu. Inače, u ovaj trailer, a vjerojatno će tako biti i u cijelom filmu, je vjerno preslikan ambijent ’80-ih. Uz to, izgleda da je Diana, osim što je amazonska ratnica, postala prava dama i oličenje elegancije što vidimo u sceni u kojoj izlazi na crveni tepih u bijeloj haljini dok kamere uokolo blješte.

WONDER WOMAN PONOVNO U AKCIJI

Wonder Woman 1984: Detaljna analiza prvog trailera

Trailer nikako nije bio stidljiv i štedio nas što se tiče scena u kojima vidimo naslovnu heroinu kako negativcima praši tur. Uz to smo dobili i prvi pogled na potez sa njezinom tijarom kojeg dosad nismo vidjeli u filmovima. Naime, Diana može u žaru akcije iskoristiti svoju tijaru kao neku vrstu svojeg wonder-ranga koji može poslužiti kao dobro pomoćno oružje i potom joj se vratiti u ruku kao bumerang. Dakako, Diana će ovdje nositi nešto sjajniji outfit koji vrhunski izgleda (a ko da Gal u nečemu može loše izgledati). Ta brzinski prikazana scena izgleda da se odvije u nekom šoping-centru kojega smo već vidjeli u slikama sa seta koje su dolazile dok se film još snimao. Iako ne znamo pozadinu svega toga, jedva čekamo saznati više.

STEVE TREVOR SE VRAĆA

Wonder Woman 1984: Detaljna analiza prvog trailera

Možda najviše polemike u ovom filmu se diglo ovo povratka Chris Pinea kao Steve Trevora. Ne samo zbog činjenice da je njegov lik u prvom filmu poginuo (što bi, poznavajući superhero filmove, zapravo bio najmanji problem), već i zbog činjenice da se radnja odvija 70 godina nakon originala, a Chris izgleda isto kao i u originalu i bez ijedne sijede na glavi. Kemija između Gal i Chrisa bila je jedan od hvaljenijih segmenata prvog filma, a čini se da će nastavak tu nastaviti u istom, ako ne i boljem ritmu. Iako trailer otkriva Steveov povratak, ne otkriva okolnosti njegovog povratka, iako je u neku ruku možda čak i to otkrio, ali o tome više u idućem odjeljku.

MAXVELL LORD JE STIGAO, I IZGLEDA DA JE ‘UP TO NO GOOD’

Wonder Woman 1984: Detaljna analiza prvog trailera

Pedra Pascala, glumca kojeg poznajemo iz mega-serija Game of Thrones, Narcos i trenutne hit serije Mandalorian u ovom filmu će preuzeti ulogu Maxvell Lorda, lika koji je aposlutno oličenje onih likova koji su ‘premazani svim mastima.’ Mnogo prije su se pojavile glasine da će on imati ključnu ulogu u povratku Steve Trevora korištenjem nekog magičnog artefakta. Prema toj glasini, taj artefakt će Barbaru pretvoriti u Cheetah, a Lord će ga iskoristiti da vrati Stevea kao rezultat dogovora sa Wonder Woman koja mu je obećala zaustaviti Cheetah. Ipak, Lord je poznat kao dosta prevrtljivi lik te stvari s njim apsolutno nikad nisu kakvima se čine. Ipak, na gornjoj fotografiji vidimo kako drži to nešto malo i čudno što bi vrlo lako moglo proći kao neka vrsta magičnog artefakta, a prilikom toga je rekao: “I take what I want in return” što bi se moglo protumačiti na mnogo načina, pa čak i sa Steveovim povratkom. Preostaje nam za vidjeti.

OSAMDESETE

Wonder Woman 1984: Detaljna analiza prvog trailera

Već smo rekli da trailer obiluje tih konceptom i duhom ’80ih godina dvadesetog stoljeća, što je jako dobra stvar. Osobno, filmovi koji uspiju dobro pogoditi to okruženje i taj ambijent iz druge polovice prošloga stoljeća, to obično daje jedan dodatni sloj kvalitete koji bi ljudima koji su odrasli u to vrijeme lako mogli probuditi dobrodošlu nostalgiju. Iako sam ja rođen nešto kasnije, uvijek mi je gušt vidjeti taj svijet u kojem se nije baš živjelo sve na trku, a i kada ćete još danas vidjeti Volkswagen Bubu kako vozi po gradu sa tim svojim specifičnim zvukom motora. Ovaj film je bio najavljen kao dolazak Wonder Woman u Ameriku, a to sada možemo i osobno vidjeti jer vidimo da kupola Bijele Kuće fino upotpunjuje ovaj gornji kadar.

BADASS BORBE I SEKSIPILA SIGURNO NEĆE NEDOSTAJATI

Wonder Woman 1984: Detaljna analiza prvog trailera

Wonder Woman je inače u svijetu stripa poznata kao savršeni balans prelijepe žene i gotovo nepobjedive ratnice. Iako je stvorena kao dio feminističkog pokreta, Wonder Woman je stekla sveopću popularnost, iako je u vrijeme kada je taj lik tek izmišljen bila predmet dosta velikih kontroverzi (to je bolje objašnjeno u odličnom filmu Professor Marston and the Wonder Woman). Ipak, u današnje vrijeme, kada seksipil sve prodaje, Wonder Woman se u tome snašla ko dijete u tvornici bombona. Pogotovo sa bivšom izraelskom misicom Gal Gadot u toj ulozi koja i sa svojom fizičkom, glumačkom i borbenom prezentnošću pokazuje da ona ne da glumi Wonder Woman, već da JE Wonder Woman.

BARBARA MINERVA/CHEETAH

Wonder Woman 1984: Detaljna analiza prvog trailera

Iako Barbaru Minervu u traileru nismo vidjeli u njezinom Cheetah izdanju, svejedno je njezinom liku dano dosta prostora što pokazuje važnost tog karaktera u filmu. Kristen Wiig je zapravo najviše pažnje u traileru možda privukla u gornjoj sceni u jednako tako skockanom izdanju kao i Gal na početku trailera. Iako nije dano objašnjenje kakvu će ulogu ova modna revija imati za cijeli film, dodatna prezentnost ovih dama nikako nije na odmet.

INVISIBLE JET?

Wonder Woman 1984: Detaljna analiza prvog trailera

Nevidljivi avion je u stripu i animiranim filmovima poznat kao glavno sredstvo prijevoza za Wonder Woman. Iako je u origin priči iz stripa sa njime odletjela po prvi put sa rodnog otoka, u prethodnom filmu je taj segment zamijenjen brodom. Invisible Jet dosad nismo vidjeli u filmovima sa Amazonskom ratnicom, ali to ne znači da i nećemo. Mogućnost toga postoji i zahvaljujući trailer sceni u kojoj Diana i Steve sjede u kabini borbenog aviona. Iako vidimo da je u avionu sve vidljivo, nismo uspjeli dobiti pogled na njega izvana. Živi bili pa vidjeli.

POVRATAK NA THEMYSCIRU

Wonder Woman 1984: Detaljna analiza prvog trailera

Dianin rodni otok smo dobro upoznali u prethodnom filmu. Iako je sigurno prošlo izvjesno vrijeme otkad je Diana zadnji put nogom kročila na njega, u traileru vidimo da ćemo se opet vratiti na otok Amazonki – Themysciru. Već je bilo potvrđeno da će se u filmu vraititi Connie Nielsen kao Hippolyta, Dianina majka i kraljica Amazonki. U traileru vidimo i da se održavaju nekakve tzv. Amazonske igre, tako da ćemo sigurno ponovno moći iskusiti svu čar ovog jedinstvenog otoka.

GOLDEN EAGLE ARMOR

Wonder Woman 1984: Detaljna analiza prvog trailera

Iako je u ovom filmu dobila novi i sjajniji outfit, Diana će dobiti dodatni upgrade sa Golden Eagle Armorom zbog kojega će povratak na Themysciru biti presudan. Pretpostavljamo da će ovaj zlatni oklop Diana koristiti na samom vrhuncu filma, a prema onome što smo vidjeli u traileru, taj oklop izgleda sjajno.

U svakom slučaju, trailer izgleda fantastično, a samim time su i očekivanja za film vrlo velika. Trailer obiluje izvrsnim ambijentom i odličnom glazbom koju za ovaj film sklada legendarni Hans Zimmer. Isto tako treba izdvojiti činjenicu da je u prvom filmu Steve pomagao Diani da se snađe u tom, za nju, novom svijetu, a sada je obrnuto, što je vrlo simpatično. Sada kada je kampanja službeno počela, kroz naredne mjesece bi trebale kapati nove informacije, i tako sve do samog izlaska filma.

Wonder Woman 1984 u kinima očekujemo 05. lipnja 2020.

Similar Posts