Recenzija: Murder on the Orient Express (2017) - Svijet filma

Murder On The Orient Express – dobiva nastavak

Oni koji su gledali film, znat će da na kraju filma dolazi činovnik do Hercule Poirota, donoseći mu vijest da se dogodilo novo ubojstvo i da je on pozvan. 
Murder on the Orient Express je preko 80 godina književni klasik i preko 40 godina se prave njegove filmske adaptacije, a ranije ovog mjeseca, smo dobili novu Kenneth Branagh adaptaciju Agatha Christie misteriozne knjige. Poprilično vjeran originalu, novi Murder on the Orient Express je dobio podijeljene kritike, a do sada je zaradio više od $148 milijuna diljem svijeta. Budžet mu je bio $55 milijuna, tako da je ili otplatio uloženo, a vjerojatno je i zaradio ponešto. Sada saznajemo da to neće biti posljednji puta da vidimo Hercule Poirota na velikim ekranima, jer je 20th Century Fox najavio snimanje nastavka.

Murder On The Orient Express - dobiva nastavak

Fox vraća scenarista filma Murder on the Orient Express, Michael Green, za nastavak, koji je nazvan Death on the Nile. Prema Variety, iako Kenneth Branagh još nije potpisao ugovor da režira i glumi Hercule Poirot za nastavak, to se očekuje uskoro.

Originalna Death on the Nile priča je izašla 1937 godine, tri godine nakon Murder on the Orient Express. U toj priči, Hercule Poirot je na odmoru u Cairo, kada je pozvan da riješi ubojstvo, članice visokog društva, Linnet Doyle, koja je uhvaćena u smrtonosni ljubavni trokut između njenog muža, Simon Doyle i njegove bivše ljubavnice Jacqueline de Bellefort.

Death on the Nile je adaptiran za velike ekrane u 1978, u kojem je Poirota glumio Peter Ustinov. Nakon toga je adaptiran u Agatha Christie’s Poirot TV seriji, gdje je Poirota glumio, meni najbolji David Suchet.

Ako pretpostavimo da će Death on the Nile ići istim stopama kao i Murder on the Orient Express, tada će to biti vjerna adaptacija knjige Agathe Christie. Ali osim Kenneth Branagh ostatak ekipe će biti ispunjen novim licima.

S obzirom na to da sam ljubitelj knjiga Agathe Christie, te serije s David Suchetom, a i ovaj zadnji Murder on the Orient Express mi je bio sasvim dobar film, radujem se nastavku.

Druge je zanimalo i ovo...