Marvel's Loki: Kang The Conqueror navodno u Disney+ seriji

Marvel’s Loki: Kang The Conqueror navodno u Disney+ seriji

Marvel Studios šef Kevin Feige je obećao da će nadolazeće serije Marvelovog Filmskog Svemira na Disney+ biti značajna proširenja različitih priča o filmovima, istodobno pomažući postaviti pozornice za veliku priču Faze 4 u MCU. Pa, te tvrdnje izgledaju sve istinitije sa svakim novim informacijama koje dobivamo o ovim Disney + MCU serijama – a sada nova glasina sugerira da bi nadolazeća Loki Disney + serija zapravo mogla postaviti sljedećeg velikog negativca MCU-a! Kako glasine kaže, Lokijevi prolasci kroz vremenske crte MCUa otvorit će vrata debiju Kang The Conquerora!

Marvelov hvatač na informacije Daniel RPK otkrio je glasinu da će Loki uvesti Kanga, o kojem se od strane insajdera industrije obožavatelja već nagađa da bi trebao biti veliki negativac koji dolazi u Fazi 4. Marvel Studios nikada nije ni nagovijestio Kangov MCU debi (a kamoli to potvrdio), ali fanovi su pažljivo bilježili sve mrvice koje, čini se, vode tim putem.

https://youtu.be/aWqY49i6c74

Čim je Avengers: Endgame došao u kina i zatvorio jedno veliko poglavlje Marvelovog Filmskog Svemira, te ostavio veliku nepoznanicu za budućnost, fanovi su počeli bacati teorije o tome da Endgame priprema pozornicu za sljedećeg velikog negativca poput Thanosa, a to bi po njima trebao biti Kang. Lokijeva sekvenca u Endgame je bila posebno zanimljiva, jer on bježi s Tesseractom u alternativnoj “Battle of New York” vremenskoj crti što je značilo da će Loki TV serija biti smještena u alternativnoj verziji MCUa. Čim je Marvel Disney+ trailer došao tijekom Super Bowla, fanovi su odmah primijetili kako je Loki uhapšen od Time Variance Authority – Marvel stripovske organizacije koja (jednostavno rečeno) osigurava da su odmetnute verzije u Marvel Multiverseu (poput ove zamjenske 2012. Loki) budu strateški uklonjene.

Kang The Conquer je glavni zlikovski lik putovanja kroz vrijeme Marvelovog Svemira. On nije samo vremenski ratni zapovjednički osvajač koji je u više navrata prijetio Avengerima, Zemlji i samom vremenu – on je u stvari i više različitih ključnih likova u Marvelovom Svemiru. Tijekom svog putovanja kroz vrijeme, Kang je odjednom i “Kang the Conqueror”; drevni egipatski Pharoh Rama-Tut (tijekom odmora od svoje Kang persone); kao mladić postaje vođa Young Avengera, Iron Lad; gradonačelnik mirnog grada s početka 20. stoljeća u Illinois, Victor Timely; a u svojim starijim, iskusnijim godinama, učenjak i zaštitnik vremenskog toka, poznat kao Immortus.

Vremenska priča Kanga se često križala s Time Variance Authority. Jedan od velikih primjera Marvelove motologije je The End of Time, kada posljednji direktor TVA stvara Time Keeperse kao posljednja bića u finalnoj vremenskoj crti. Time Keepers pretvaraju Kanga u Immortusa, ali tako nadahnjuju mlađu verziju istog čovjeka da se obveže na svoju personu Kang The Conquerora.

Drugim riječima: ako Loki serija priprema pozornicu za Fazu 4 velike priče Marvelovog Multiversea (i Doctor Strange in the Multiverse of Madness), nema boljeg vremena za uvesti Kanga i povezati sve te događaje zajedno jednim velikim negativcem.

… a s obzirom na to da je Kangovo pravo podrijetlo biti potomak Reeda Richardsa, koji dobiva svoje uređaje za putovanje kroz vrijeme od Doctora Dooma, također postavlja pozornicu za Fantastic Four u Fazi 4 ili 5.

Nadolazeći Marvelovi projekti uključuju Black Widow 01. svibnja 2020, The Falcon and The Winter Soldier jesen 2020, WandaVision 2020, The Eternals 06. studeni 2020, Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings 12. veljače 2021, Loki u proljeće 2021, Doctor Strange in the Multiverse of Madness 07. svibanj 2021, What If? u ljeto 2021, Hawkeye u jesen 2021 i Thor: Love and Thunder 05. studenog 2021. godine. Marvel Studios Disney+ serije za sada bez datuma izlaska obuhvaćaju Ms. Marvel, Moon Knight i She-Hulk.

Similar Posts