Game Of Thrones Sezona 8 Teorija: Tko je zapravo Jon Snow?

Game Of Thrones Sezona 8 Teorija: Tko je zapravo Jon Snow?

KAKO OVO UTJEČE NA GAME OF THRONES SEZONU 8

Game Of Thrones Sezona 8 Teorija: Tko je zapravo Jon Snow?

Kada je riječ o osmoj sezoni Game of Thrones, Jon Snow kao Lightbringer potvrđuje ishod koji su mnogi ljudi već predvidjeli – Jon je ključ za zaustavljanje White Walkera. Točno kako će to postići ostaje misterija, ali kao Lightbringer, Jonova je sudbina da odbije tamu. To je svrha, prema ovoj teoriji, za koju je Jon rođen, i samo za tu svrhu.

U tom slučaju, kada se cilj završi i tama bude pobijeđena, Jonov razlog postojanja bit će gotov. S ispunjenjem njegove sudbine, Jon će gotovo sigurno umrijeti – pod pretpostavkom, naravno, da Jon ne umire dok ispunjava tu sudbinu, što se čini još vjerojatnijim. Ne postoji budućnost za Jona na željeznom prijestolju ili oženjen za Daenerys, ili bilo što drugo osim da bude onaj koji pobijedi tamu. Ako je ova teorija istinita, onda Jon nije ništa drugo do alat, pijun u R’hllorovoj borbi.

Ovakvo otkriće bi se uklopilo u “gorko-slatki” završetak Game of Thrones, ali dok je to uvjerljiv argument izgrađen od pametnog simboličkog čitanja Azor Ahai legende, teorija koja kaže da je Jon Lightbringer radi samo ignoriranjem bilo kakvih dokaza koji kažu drugačije.

PROBLEM S JONOM KAO LIGHTBRINGEROM

Game Of Thrones Sezona 8 Teorija: Tko je zapravo Jon Snow?

Jon kao Lightbringer, za razliku od Azor Ahaia, vrlo je zanimljiva premisa, ali nije bez problema. Dok Rhaegar odgovara nekim od kriterija koje je pronađeno u proročanstvu o Prince That Was Promised, on se ne poklapa sa svime. Primjerice, kad se Rhaegar rodio, bio je prisutan dim i sol, kao što proročanstvo predviđa, ali nije bilo krvareće zvijezde. A ako Rhaegar nije bio Azor Ahai ponovno rođen, Prince That Was Promised, onda Jon ne može biti njegov Lightbringer.

Drugi veliki problem s ovom teorijom je taj da Daenerysi nema mjesta za sudjelovanje. A budući da je Dany jedini lik koji je zapravo “rodio” oružje koje može uništiti White Walkers, to je prilično velik previd ne uključiti je. Postoji argument koji se može reći da je Jon onaj koji dovodi Daenerysa u borbu protiv tame, a onda “donosi” svoje “svjetlo” – također poznato kao dragonfire – ali to se osjeća navučeno čak i za naj simboličnije interpretacije. Dakle, bez objašnjavanja što je Danyjeva uloga u svemu ovome, Jon kao Lightbringer teorija jednostavno ne drži bez nekakvog uključivanje nje u to.

Proročanstvo je inherentno teško razumjeti, i čestu u Game of Thrones, kada likovi čuju proročanstvo, njihove sljedeće akcije prisiljavaju neku verziju da se dogodi (Samo pogledajte Cerseija i proročanstvo koje je primila o smrti svoje djece.) U tom slučaju, budući da je Jonu i Daenerys više puta rečeno kako bi mogli ispuniti Princa Koji Je Obećan proročanstvo, njihova djela u sezoni 8 Igre Prijestolja će sigurno učiniti da se to proročanstvo pojavi. Hoće li to značiti da će ili Jon ili Dany biti drugi žrtvovani Azor Ahai i Nissa Nissa, ili ako zajedno stvaraju istinskog princa koji je obećan noseći dijete, ostaje vidjeti. Ali kako god se to dogodi, možete biti sigurni da će nakon što sve bude rečeno i učinjeno, postojati proročanstvo koje je uvidom moglo predvidjeti sve.

Game of Thrones sezona 8 imat će premijeru 14. travnja na HBO-u.

Similar Posts