Doctor Strange 2 teorija: Multiverse uvodi Bladea

Doctor Strange 2 teorija: Multiverse uvodi Bladea

Doctor Strange in the Multiverse of Madness bi mogao uvesti Bladea u Marvelov Filmski Svemir, a ne X-Mene. Ovaj nastavak je dobio neobičan dodatak u nazivu ‘in the Multiverse of Madness’. Što je možda još važnije, Marvel je potvrdio da će se Benedict Cumberbatchu pridružiti neočekivan gost, Elizabeth Olsenova Scarlet Witch. U stripovima, Scarlet Witch ima moć manipulacije samom stvarnošću, te je bila u srcu nekoliko Multiverse priča. To znači da bi Doctor Strange 2 mogao biti ključan za uključivanje nekih novih elemenata u MCU, a mnogi fanovi misle da će to biti X-Men.

Ali X-Meni nisu jedini novi likovi ili koncept koji se spremaju ući u MCU. Marvel je također otkrio da će se Mahershala Ali pridružiti kao Blade, Lovac na Vampire. Studio je potvrdio da će Blade imati svoj debi u Marvelovoj Fazi 5. Može li biti, umjesto da pripremi put za X-Mene, Doctor Strange 2 pripremi put za Bladea?

KEVIN FEIGE JE POVEZAO DOCTOR STRANGE 2 S BLADEOM

Doctor Strange 2 teorija: Multiverse uvodi Bladea

Filmska prava za Bladea su se vratila Marvelu još 2013. godine, a od tada studio otvoreno razgovara o tome na koje načine da vrati ovog lika u igru. Ali prema Marvel Studios predsjedniku Kevinu Feigeu, oni su znali da je vrijeme došlo kada ih je Mahershala Ali kontaktirao i pitao da glumi Bladea. Zanimljivo je, međutim, u intervjuu za Rotten Tomatoes, Feige je predložio da je tajming prilično prikladan – jer je vjerovao da bi Blade mogao izletjeti iz Doctor Strange 2.

“Mi već godinama pokušavamo pronaći novi način za Bladea, mi volimo tog lika. Mi volimo taj svijet. Sada, s Doctor Strangeom i nadnaravnim elementima koji dolaze u MCU, osjećali smo da definitivno to možemo početi istraživati…”

Zapravo, ovo ne bi trebalo biti veliko iznenađenje. Doctor Strange 2 napisan je kao prvi horor film MCU-a, koji će zasigurno oduševiti vraćenog redatelja Scotta Derricksona. On je izvrstan redatelj horora, poznat po filmovima kao što je Egzorcizam Emily Rose, Sinister i Deliver Us From Evil. Ako je Doctor Strange 2 pod utjecajem horor žanra, onda ima puno više smisla uvesti vampire nego mutante.

DOCTOR STRANGE 2 BI MOGAO ISTRAŽITI POSTANAK VAMPIRA U MCU

Doctor Strange 2 teorija: Multiverse uvodi Bladea

Uvođenje Bladea zapravo predstavlja suptilni problem za MCU, jednostavno zato što trenutno nema dokaza da vampiri uopće postoje u Marvelovom filmskom svemiru. Moguće je da će Marvel jednostavno napraviti retcon, otkrivajući da su postojali u sjeni cijelo vrijeme; kao što je Captain Marvel dokazao, studio nema sumnje u pisanje novih likova i koncepata u utvrđeni kontinuitet. Ali u slučaju vampira, bit će malo teže. Ne bavite se samo jednim povijesnim događajem koji će najvjerojatnije biti skriven od strane SHIELD-a.  mjesto toga, predstavljate cijelu rasu čudovišnih bića, koja utkivaju bezbroj različitih pojedinaca u svaki dio povijesti. To je mnogo izazovniji pothvat, ne samo zato što biste očekivali da će SHIELD istraživati ​​ove legende u jednom ili drugom trenutku. Kada je Black Widow bacila SHIELD bazu podataka na Internet u Captain America: The Winter Soldier,, bilo bi samo pitanje vremena kada će neka datoteka vezana uz vampire biti dešifrirana.

Iskreno, bolji bi pristup bio da je Doctor Strange 2 izvorna priča o MCU-ovoj vampirskoj rasi. U stripovima, vampire je na svijet donio kult nazvan Darkholders, koji služe ekstradimenzionalnom entitetu pod nazivom Chthon. Koristili su knjigu zabranjenog znanja pod nazivom Darkhold kako bi utkali čaroliju koja je jednog od njihovih, Vernae, pretvorila u prvog vampira. Doctor Strange 2 ima intrigantni naslov Doctor Strange in the Multiverse of Madness, a u MCU, riječ “Multiverse” označava druge razine stvarnosti, kao što su Dark Dimension ili Quantum Realm, kao i alternativne vremenske linije. Nije teško zamisliti scenarij u kojem bi kult pokušao dovesti Chthona na Zemlju i tako stvoriti prvog vampira u ovom modernom okruženju.

DARKHOLD BI MOGAO BITI KLJUČ ZA VAMPIRE U MCU

Doctor Strange 2 teorija: Multiverse uvodi Bladea

Prvi film Doctor Strangea zapravo je imao suptilan nagovještaj prema Darkholdu. U tom filmu, Kaecilius je upotrijebio tajne mistične knjige koja se zove Book of Cagliostro u pokušaju da Zemlju odvede u tamnu dimenziju, Dormammuovo područje. Book of Cagliostro uzeta je direktno iz stripa, gdje ju je sastavio okultist iz 18. stoljeća po imenu grof Alessandro Cagliostro. Postao je jedan od najvećih mistika u povijesti Marvela, čak i mentor putniku kroz vrijeme Doctor Doomu. A jedan od izvora Cagliostrova tajnovitog znanja bio je, u stvari, još starija knjiga magije zvana Darkhold.

Darkhold je stvorio Chthon u antičko doba kako bi ovo čudovišno, mistično biće moglo upasti na Zemlju. U stripovima, nedavno, Chthon je odabrao potencijalno prijevozno sredstvo za svoju moć – Scarlet Witch. Wanda je rođena na mjestu koje je bilo bogato čarobnom energijom, i kao posljedica toga Chthon ju je mogao ispuniti latentnim mističnim potencijalom. Trebalo je godinama da se taj potencijal ostvari, a kad se to dogodilo, Chthon je obuzeo Scarlet Witch i imao svoje Darkholderse koji su ga pokušali trajno vezati za Zemlju. Wanda je već potvrdila da glumi u Doctor Strange 2, a postoje dokazi da je Marvel ponovno oživio Scarlet Witch kao čarobnicu. U MCU-u, Wandine moći su vezane za Mind Stone; međutim, Vizualni Rječnik Marvel Studiosa sugerirao je da je Infinity kamen jednostavno pokrenuo “nešto latentno u njoj”. Definitivno postoji potencijal da je Scarlet Witch povezan s Chthonom i Darkholdersima, baš kao i u stripu.

Daljnja potpora ovoj teoriji, jedno od najvažnijih pitanja u Darkholdu bilo je Doctor Strange # 60, u kojem su Stephen Strange, Scarlet Witch i Monica Rambeau zajedno surađivale protiv Chthonovih akolita i vampirskih legija kako bi zaštitile Darkhold i spriječile njegovo korištenje do katastrofalnog učinka. Monica Rambeau iz MCU-a pojavila se u Captain Marvelu, koji je postavljen 1995. godine; Marvel je izabrao Teyonah Parris kao odraslu Monicu, a ona će se pojaviti u seriji WandaVision na Disney +. Na SDCC 2019, Marvel je potvrdio da će se WandaVision izravno povezati s Doctor Strange 2, što znači da bi odrasla Monica Rambeau mogla napraviti skok i na veliki ekran. Čini se da su ti dijelovi zasigurno postavljeni na mjesto da se napravi modernizirana priča o podrijetlu za vampire MCU-a, s Chthonom kao zlikovcem, a Bladeom kao novom franšizom koja proizlazi iz ovog blockbustera.

ZAŠTO JE PRAVO VRIJEME ZA BLADEA, A NE X-MENE

Doctor Strange 2 teorija: Multiverse uvodi Bladea

Zapravo, ne bi trebalo biti iznenađenje što je Marvel bliže uvođenju Bladea nego stvaranju mutanata i X-Men. Marvel je bio prilično otvoren oko činjenice da su godinama željeli učiniti nešto s Bladeom; zapravo, Kate Beckinsale je još 2016. otkrila da je Marvel odbio ideju o crossoveru Blade/Underworld jer su imali planove za lovca na vampire. Prošle godine, bivša zvijezda Bladea Wesley Snipes rekla je uzbuđenim fanovima da su njegovi ljudi dvije godine razgovarali o budućim projektima s Marvelom, te da je studio bio na dvije odvojene Blade ideje, od kojih bi se svaka mogla razviti. Ti su planovi vjerojatno ubrzani ranije ove godine, kada se Mahershala Ali obratio Marvelu. Ali je upravo dobio Oscara za Zelenu knjigu, a Marvel preoblikuje ulogu, skočivši na priliku da se on pridruži MCU-u kao vođa franšize.

Nasuprot tome, studio nije imao ni približno istu količinu vremena za rad na planovima za X-Men. Do akvizicije Disney/Fox bilo je gotovo nemoguće zamisliti scenarij u kojem su Marvel Studios vratili filmska prava X-Mena od Foxa. Čak i kada je to postalo javno poznato, Marvel bi u početku bio zabranjen u razvijanju konkretnih ideja, iz straha od kompliciranja regulatornih obruča koje je akvizicija morala proći. Istina je da, sada kada je kupnja završena, Marvel se pomirio s njihovim planovima za X-Men; kao što je Kevin Feige rekao na Comic-Conu 2019, “nema vremena za razgovor o mutantima i kako se mutanti uklapaju u MCU.” Ali ti bi planovi naravno bili puno slabije razvijeni neko oni za Bladea, što znači da bi definitivno bilo puno više smisla da Doctor Strange 2 uvede vampire nego mutante.

Similar Posts