Star Trek: Picard otkriva da Romulanci drže bivše Borgove zatvorenicima

Star Trek: Picard otkriva da Romulanci drže bivše Borgove zatvorenicima

Jedno od najvećih šokova serije Star Trek: Picard je da Romulanci drže bivše Borgove zatvorenicima. Patrick Stewart se vraća u svojoj kultnoj ulozi Jean-Luc Picarda u nadolazećoj CBS All-Access seriji, koja se odvija otprilike 20 godina nakon Star Trek: Nemesis. Na San Diego Comic-Conu, Star Trek: Picard trailer je prikazan, te nam je dao prvi pravi pogled na Picardovu sljedeću avanturu. Jedno od iznenađenja je da su Romulanci i Borg u seriji, ali još je veće iznenađenje da su ovi prvi negativci.

Romulanci su jedni od najstarijih izvanzemaljskih antagonista Zvjezdanih staza; militaristička i ksenofobična rasa vulkanskih izdanaka debitirala je u epizodi The Original Series sezone 1, Balance of Terror iz 1966. i stoljećima su bili neprijatelji (i povremeni saveznici) Ujedinjene federacije planeta. Poznat po svojoj frazi, “Otpor je uzaludan”, Borg je debitirao u epizodi Star Trek: The Next Generation “Q, Who?” iz 1989. godine. No, kada je kibernetička rasa napala Federaciju i godinu dana kasnije asimilirala kapetana Picarda u klasične dvije epizode “Best of Both Worlds”, Borg je učvrstio svoje mjesto kao jedan od najpopularnijih zlikovaca Zvjezdanih staza. Međutim, Romulanci i Borg nisu doista ukrstili putove u Star Trek TV serijama ili filmovima, što je dio onoga što Star Trek: Picardovu priču čini intrigantnom.

Star Trek: Picard otkriva da Romulanci drže bivše Borgove zatvorenicima

Star Trek: Picard ne samo da priča sljedeće poglavlje u Picardovom životu, već nastavlja i priču 24. stoljeća Star Treka. U ovom trenutku vremenske crte, Romulus je uništen od supernove u 2387. (kao što je prikazano u J.J. Abramsovom Star Trek filmu iz 2009. godine) i Admiral Picard je vodio najveći pokušaj spašavanja u povijesti kako bi spasio Romulance. Međutim, nepoznata tragedija se dogodila koja je natjerala Picarda da postane razočaran i napusti Zvjezdanu Flotu. Picardovi susreti s Romulancima nisu tako detaljno prikazani kao njegovi ratovi s Borgom, ali u Star Trek: Nemesis, Picard se bori sa Shinzonom (Tom Hardy), koji je bio Romulanski Pretor i Picardov klon, što je dovelo do smrti Zapovjednika Date (Brent Spiner). Sada, Romulanci nastavljaju biti trn u oku Jean-Lucove strane u Star Trek: Picard.

Zahvaljujući Star Trek: Picard traileru, fanovi sada mogu povezati što se dogodilo tijekom godina od uništenja Romulusa: Romulanci su se nekako domogli segmenta Borgovog kolektiva i čak zarobili Borgovu kocku. Romulanci također eksperimentiraju na ljudima koji su prije bili Borg iz nepoznatih razloga. Jedna od njihovih žrtava je i Dahj (Isa Briones), koja bježi i traži pomoć od Picarda. Ali Dahj bi mogla biti opasnija nego što misli, možda zbog Romulanskih eksperimenata na njoj koji su je pretvorili u neku vrstu “uništavatelja.” Naravno, čak i uz prikupljanje Borgove tehnologije i eksperimentiranja na ljudima koje je prije Borg asimilirao proteklih 16 godina, Romulanci se i dalje boje asimilacije.

Star Trek: Picard otkriva da Romulanci drže bivše Borgove zatvorenicima

Fascinantno je da Romulanci i dalje nastavljaju biti negativci, čak i uz tragediju koja je pogodila njihovu rasu. Međutim, moguće je i da zato što su izgubili svoj dom, da su Romulanci postali još nemilosrdniji i nekako pobijedili dio Borga, Federacijske najveće neprijatelje. U međuvremenu, fanovi će morati čekati i vidjeti kako će se priča rasplesti i što sljedeće čeka Jean-Luc Picarda u nadolazećoj seriji Star Trek: Picard.

Similar Posts