Bohemian Rhapsody ruši rekorde u Hrvatskoj, drugi po gledanosti su Aquaman i Zvijezda je rođena

Bohemian Rhapsody ruši rekorde u Hrvatskoj, drugi po gledanosti su Aquaman i Zvijezda je rođena

Tko danas može izdržati da ne zapjeva kada začuje prve taktove kultne pjesme We Will Rock You, refren We Are the Champions, ili očaravajuću Bohemian Rhapsody… Tko može zaboraviti scenu s Live Aid koncerta i trenutak kada je Freddie Mercury (odnosno Rami Malek) zakoračio na pozornicu i publiku u kinima bacio u trans?

Malo tko je očekivao da će Boheminan Rhapsody na kino blagajnama u Hrvatskoj tući velike superjunake poputa Avangersa, Deadpoola, Black Panthera i Venoma.

Ovaj film je redefinirao i nadišao stereotipe, baš kao i sam Freddie Mercury i glazba grupe Queen. Ne možemo ga ugurati u neki tradicionalni žanr, radi se o međugeneracijskom fenomenu koji i dalje ostvaruje čudesan rezultat na kinoblagajnama. Do sada ga je u hrvatskim kinima pogledalo preko 200.000 gledatelja a čini se da će film još dugo vremena privlačiti publiku. Tome u prilog ide i dodjela Zlatnog globusa jer je upravo Bohemian Rhapsody osvojio prestižnu nagradu Zlatni globus u kategoriji najbolji film(drama). Rami Malek, kojemu je pripala uloga Freddieja Mercuryja, osvojio je Zlatni globus za najboljeg muškog glumca u kategoriji drame.

Bohemian Rhapsody ruši rekorde u Hrvatskoj, drugi po gledanosti su Aquaman i Zvijezda je rođena

Film gotovo sigurno očekuju i nominacije za ovogodišnju nagradu Oscar, koje će se objaviti u utorak, 22. siječnja, a sama dodjela će se održati u nedjelju, 24. veljače.

Rekorde ruši i film slavnog glumca i redatelja Bradleyja Coopera – Zvijezda je rođena(Star Is Born) za koji treba istaknuti kako je pjesma Shallow, u izvedbi Bradleya Coopera i Lady Gage, dobila Zlatni globus za najbolju pjesmu. Film je do sada u domaćim kinima pogledalo preko 130.000 gledatelja, što je više i od mjuzikla Mamma Mia koji je sniman u Hrvatskoj, ali i mjuzikla LaLa Land koji je osvojio čak 6 nagrada Oscar® i 7 nagrada Zlatni globus®.

I na kraju, globalna senzacija Aquaman, film koji je doživio nevjerojatan uspjeh širom svijeta, a u domaćim ga je kinima do sada pogledalo preko 127.000 gledatelja. Priču o ovom DC junaku kojeg tumači popularni Jason Momoa je već sada nadmašio sve prošlogodišnje Marvelove superjunake i tako zavladao na tronu najgledanijeg superherojskog filma iz 2018. godine.

Sve filmove možete još uvijek pogledati u CineStaru i ostalim kinima. Ulaznice su dostupne na blagajnama kina ili online.

Similar Posts