Recenzija: Spinning Man (2018)

Pogledali smo novi misterija, triler film, s Pierce Brosnan i Guy Pearce u glavnim ulogama, Spinning Man. Našu recenziju filma Spinning Man pročitajte u članku. 

Žanr filma:

Drama, misterija, triler

Redatelj:

Simon Kaijser

Scenarist:

Matthew Aldrich, George Harrar

Glumci:

Odeya Rush, Pierce Brosnan, Guy Pearce

Radnja ukratko:

Suvremeni triler – “sretno oženjeni” profesor, poznat po mnogim aferama sa studenticama, postaje glavni osumnjičeni kada je mlada žena pronađena mrtva.

“Do you have trouble remembering things sometimes?” Guy Pearceov lik pita odmah na početku ove misterije ubojstva. Ta rečenica vrlo vjerojatno podsjeća i njega, a i nas gledatelje na njegov fantastičan film Memento. The Spinning Man, iako želi to biti, nije ni do koljena tom filmu. Ipak, nije ni tako loš film da ga se ne bi moglo pogledati. U filmu se radi o ubojstvu mlade djevojke, te istrazi koja osumnjiči profesora na fakultetu (Guy Pearce) za njezino ubojstvo. Istragu u filmu vodi Pierce Brosnan, a Pearceovu ženu glumi Minnie Driver. Već ovih troje glumaca je dovoljan razlog da date filmu priliku.

Kako naš glavni lik Evan Birch (Guy Pearce) ima problema s memorijom, tako nas i film konstantno skreće s kolodvora, tako da često ne znamo što misliti. Loša strana je što to njegovo stanje uopće, ni na koji način, nije objašnjeno. Tek je jednom rečenicom u filmu spomenuto što mu se događa.

Također, likovi uopće nisu uvjerljivi, pogotovo glavni lik Evan Birch (Guy Pearce), kojem što god da se događa u životu, on se potpuno opušteno i bez briga nosi s time. Optužen je za ubojstvo, ništa to njega ne dira, jer je on uvjeren da nije kriv, to što svaki dan vjerojatno, ljudi koji nisu krivi završe u zatvoru, njega ništa ne smeta. Još je gora stvar, kada odjednom samo promjeni mišljenje, zaokret od 180°! Nema baš pretjerano logike.

Ipak, ja volim takve misteriozne trilere, iako nisu baš vrhunski, sasvim solidna zabava, s malo intrige oko slučaja koji pratimo u filmu. Ako ste i vi ljubitelj takvih filmova, dajte mu priliku.

Similar Posts