Recenzija: The Child in Time (2017)

Recenzija: The Child in Time (2017)

Život autora dječijih knjiga, je okrenut naglavačke, kada njegova djevojčica nestane. 

Žanr filma:

Drama

Redatelj:

Julian Farino

Scenarist:

Stephen Butchard, Ian McEwan

Glumci:

Benedict Cumberbatch, Kelly Macdonald, Stephen Campbell Moore

 The Child in Time (2017) on IMDb

Recenzija: The Child in Time (2017)

Prvih desetak minuta filma The Child in Time je poprilično teško za gledati. Prvo vidimo Stephen (Benedict Cumberbatch) kako se vraća kući u policijskom autu i ulazi unutra kako bi rekao svojoj ženi, Julie (Kelly Macdonald), najgore vijesti na svijetu: da je njihova četvero godišnja djevojčica Kate nestala. “Ona je bila tamo,” on kaže “Ona je bila tamo, ona je bila tamo, ona je bila točno tamo.”

Nakon toga odlazimo nekoliko godina naprijed i pratimo njihove pokušaje vračanja u život, a film se fokusira na Stephena koji iako živi i pokušava se vratiti, većinu vremena provodi u prošlosti tražeći svoju djevojčicu u svemu.

U jednom dijelu počnu neku sa strane priču o njegovom, pod pritiskom, pomalo poludjelom prijatelju, koja iskreno nema veze s ovim filmom i uopće ne znam zašto je tu. Zapravo znam, zato da produži ionako kratak film.

Benedict Cumberbatch i Kelly Macdonald, roditelji otete djevojčice su odglumili fantastično. Nevjerojatno su dobro ispali i kao par i kao roditelji koji su se našli u najgoroj mogućoj situaciji. Ono što je fascinantno je da zapravo u filmu, kao par, ne glume više od 10tak, 15tak minuta, ali su vrlo dobri i uvjerljivi.

Film je definitivno drama, s puno emotivnih dijelova, pa ako volite takve filmove definitivno bi vam ga preporučio. Iz nekog razloga ima dosta lošu ocjenu na IMDb, vjerojatno zbog tog nepotrebnog dijela s njegovim prijateljem.

Similar Posts