Recenzija: Batman and Harley Quinn (2017)

Recenzija: Batman and Harley Quinn (2017)

Batman i Nightwing prisiljeni su se udružiti s Jokerovom povremenom djevojkom Harley Quinnom kako bi zaustavili globalnu prijetnju koju su donijeli Poison Ivy i Jason Woodrue, Floronic Man.

Žanr filma:

Animacija, akcija, avantura

Redatelj:

Sam Liu

Scenarist:

Bruce Timm, James Krieg

Glumci:

Kevin Conroy, Melissa Rauch, Paget Brewster

Recenzija: Batman and Harley Quinn (2017)
Batman and Harley Quinn

Iako mi je Marvel znatno bolji u filmskom svemiru, DC je kralj animiranog. Gotovo svaki njihov novi animirani film je sjajan. Nisam ih gledao puno, ali nekih 10tak koje sam gledao svi su zaista bili jako dobri, poput Batman: Year One, Justice League: The Flashpoint Paradox, Batman: Under the Red Hood, Batman: The Dark Knight Returns (Part I i II), The LEGO Batman Movie i drugi.

Nažalost ovaj film nije ni blijeda slika toga. Uvjerljivo najlošiji DC animirani film koji sam gledao i vjerojatno najlošiji općenito. Iako je u trenucima pravljen za malo stariju publiku, često se vidi koliko je bez nekog pravog smisla pravljen. Pitanje je zašto uopće izabrati tu priču u mnoštvu priča koje DC ima. Vjerojatno zato što je Harley Quinn postala toliko popularna nakon Suicide Squada.

Film je osim loše priče kako Poison Ivy i Jason Woodrue/Floronic Man žele uništiti svijet kako bi ga spasili, uništile i neke totalno dječje i ne zanimljive stvari, poput puštanja “plinova” Harley Quinn, pa dobar dio filma smo gledali animirani plesni mjuzikl!!!, i onda borba na kraju gdje ni Batman ni Nightwing ne mogu savladati dva tako prosječna protivnika, ali naravno Harley Quinn je tu da ih spasi!

Šteta za ovaj film jer inače se baš radujem DC animiranim filmovima, koji većinom budu odlični.

Iduće što čekam i nadam se da će biti bolje je Batman vs. Two-Face.

Similar Posts