Black Widow: 5 potvrđenih teorija za sljedeći Marvelov film

Black Widow: 5 potvrđenih teorija za sljedeći Marvelov film

Nedavno smo dobili prvi pogled na Scarlett Johansson kao Natashu Romanoff u njezinom solo filmu Marvelovog Filmskog Svemira kroz prvi trailer za Black Widow. Marvelovi fanovi čekaju vidjeti Scarlett Johanssoninu Natashu Romanoff kako predvodi svoj prvi solo Black Widow film još od njezinog prvog pojavljivanja u MCU 2010. godinu u filmu Iron Man 2.

Tajanstveni zaplet filma, u tipičnom MCU modu, pobudio je puno nagađanja otkako je prvi puta najavljen. Je li to prequel? Je li to nastavak? Je li nastavak uopće moguć nakon tragičnih događanja u Avengers: Endgame?

Ostaje još puno toga za saznati o Black Widow filmu dok otvori Marvelovu Fazu 4 u svibnju 2020. godine nakon koje slijedi hrpa novih Marvelovih filmova, ali, sada, postoje neke stvari koje znamo zasigurno. Poput…

Black Widow će se odvijati između Civil War i Infinity War

'Black Widow' prequel postavlja Marvelovu budućnost i mogući nastavak Scarlett Johansson nakon 'Avengers: Endgame'

Kako smo prije spomenuli, uzbuđenje za Black Widow solo film je dočekano sa zbunjenošću nakon što smo u Avengers: Endgame vidjeli tragičnu smrt Natashe Romanoff, koja se žrtvovala kako bi dobili Soul Stone.

Teorije koje su okruživale Black Widow film su počele ići u svim smjerovima, s mnogim fanovima koji su se zapitali je li Natasha Romanoff zaista umrla, je li ju možda Captain America vratio u život prije nego je vratio Infinity Kamenje, ili ako je njezina duša bila zarobljena u alternativnoj dimenziji u kojoj se odvija film. Obožavatelji su također raspravljali o logičnijem konceptu Crne udovice u smislu prequela koji bi ponudio dublje objašnjenje podrijetla špijunaže Marvelove heroine.

Pa, kako su filmski trailer i IMDb opis filma to pojasnili, Black Widow će se definitivno odvijati između događaja filmova Captain America: Civil War (2016) i Avengers: Infinity War (2018). Prema tome, dvije stvari su sigurne: Black Widow je i prequel i nastavak, i, ono što je Scarlett Johansson sigurna, Natasha Romanoff je mrtva. Ali barem ćemo je posljednji put vidjeti u akciji.

David Harbour će biti Red Guardian u Black Widow filmu

Black Widow: 5 potvrđenih teorija za sljedeći Marvelov film

Alexei Shostakov prvotno je prikazan u stripovima kao pilot borbenih snaga za Sovjetski Savez tijekom Drugog svjetskog rata, prije nego što je postao drugi od mnogih koji je nosio plašt Red Guardiana, kao i bio suprug Natashe Romanoff. Iako nije jasno kako će se David Harbourov prikaz Shostakova odnositi na lik Scarlett Johansson u Black Widow, ne može se poreći “vibracije tate” koje on odašilje u traileru.

William Hurt će reprizirati ulogu Thunderbolt Rossa u Black Widow

Black Widow: 5 potvrđenih teorija za sljedeći Marvelov film

Black Widow trailer prikazuje pojavljivanje ‘starog prijatelja’ Avengera – Thaddeus “Thunderbolt” Rossa. Glumi ga William Hurt, vojni general koji je u konstantnim problematičnim odnosima s Marvelovim herojima još od njegovog uvođenja 2008. godine u filmu The Incredible Hulk se čuje u traileru kako priča s Natashom Romanoff o tome “kako je morala brzo otići,” što je gotovo sigurno referenca na njezino izbjegavanje hvatanja na kraju Captain America: Civil War.

Jedini razlog zašto kažemo da se ‘gotovo sigurno,’ je zato što u kratkom prikazu Thunderbolt Rossa u Black Widow traileru, on izgleda znatno mlađe nego je izgledao u Captain America: Civil War. Čini se da je Marvel odlučio pomladiti Williama Hurta, sljedeći trend koji je studio nesumnjivo usavršio.

Upotreba ove CGI lukavštine potiče nagađanja da bi Black Widow mogla završiti dublje u povijesti Natasha Romanoff prije nego što se pridružila Osvetnicima i čini se da je Thunderbolt Ross povezan s njezinom prošlošću.

Florence Pugh će se pojaviti kao ‘sestra’ Black Widow, Yelena Belova

Black Widow: 5 potvrđenih teorija za sljedeći Marvelov film

Jedan od najuzbudljivijih trenutaka Black Widow trailera vidi Natashu Romanoff u surovom obračunu s plavušom s ruskim naglaskom. Borba se završava time što je Romanoff rekla svojoj protivnici, “Dobro je vidjeti te, sestro.”

Sestra o kojoj je riječ je Yelena Belova, koju glumi Florence Pugh – iako nije posve jasno je li ona krvna srodnica ili je jednostavno kolegica i/ili prijateljica koja je kao sestra. Britanska glumica, koja je privukla pažnju u ovogodišnjim filmovima Midsommar i Fighting with My Family, viđena je u traileru kako udružuje snage s Natashom Romanoff za više nego samo “obiteljsko okupljanje.”

Yelena Belova iz stripova, prvi puta je uvedena u Marvel 1999. godine, kao Ruska špijunka i ubojica trenirana u Red Room, istoj organizaciji poznatoj po treniranju Natashe Romanoff, i na kraju će je naslijediti kao druga osoba koja nosi titulu Black Widow. Zajedno s Red Guardianom, koji se čini da ima ulogu očinske figure, ovaj sestrinski odnos čini se pravi od Black Widow jedan obiteljski film.

Taskmaster će biti glavni negativac Black Widow filma

'Black Widow' prequel postavlja Marvelovu budućnost i mogući nastavak Scarlett Johansson nakon 'Avengers: Endgame'

Black Widow trailer potvrđuje priče da će film označiti prvo pojavljivanje Marvelovog antagonista Taskmastera. No, mjesto negativca u traileru također je izazvalo kontroverzu.

Taskmaster je viđen u traileru kako demonstrira neke lude vještine streličarstva i nosi kacigu sa zlim izgledom čuvara usta u obliku donje polovice lubanje. Stvar je u tome što to nije izgled koji je prvotna konceptualna umjetnost obećala.

Ovako je to izgledalo onda

Obožavatelji su izrazili razočaranje što je ova iteracija Taskmastera daleko od izgleda njegovog kolege iz stripa, plaćenika Anthonyja „Tonyja“ Mastersa nevjerojatnih sposobnosti u mimikriji koji je prvi put predstavljen 1980. godine.

Neki su, pak, nagađali da u učestaloj tradiciji mijenjanja povijesti likova, ova iteracija Taskmastera možda nije Tony Masters, nego drugi poznati MCU lik koji jako dobro barata s lukom i strijelom. Treba dodati, da još nije potvrđen glumac za ovu ulogu, pa bi li ovo mogla biti Marvelova metoda skrivanja činjenice da je Taskmaster zapravo Jeremy Rennerov Clint Barton, a.k.a. Hawkeye? Emoticon za ŠOK!

To bi moglo biti malo nategnuto s obzirom na činjenicu da se priča odvija nakon Captain America: Civil War, gdje su posljednji puta viđeni na istoj strani, pa ćemo to samo pridodati mnogim misterijama koje će biti otkrivene kada Black Widow dođe u kina 01. svibnja 2020. godine.

Similar Posts