35 godina od izlaska 'Rocky IV'

35 godina od izlaska ‘Rocky IV’

Sylvester Stallone rekao je Dolphu Lundgrenu tijekom snimanja Rockyja IV da ga stvarno udari – rezultat je bio da je glumac bio devet dana hospitaliziran na odjelu intenzivne njege.

Klasični film u kultnom boksačkoj serijalu u petak navršava 35 godina. U spomen na to, Hollywood Reporter otkrio je prethodne intervjue koje su dvije zvijezde dale o incidentu, koji se pokazao prilično ozbiljnim.

U Rockyju IV, Lundgren je igrao visokog, iščupanog Ivana Dragu. Želeći da njihova bitka izgleda što stvarnije, zvijezda i redatelj Stallone rekao je Lundgrenu da želi nekoliko udaraca da se stvarno povežu.

“Dolph Lundgren smjestio me u bolnicu na devet dana”, rekao je Stallone u prethodnom intervjuu. “Znao sam da sam u nevolji kad sam se pojavio i časne sestre su me dočekale na Odjelu.”

Na dan borbene scene, Stallone je rekao da je rekao Lundgrenu da zaboravi koreografiju. “Samo iziđi tamo i pokušaj me udariti”, rekao je svom kolegi glumcu. “Prvu minutu borbe bit će to fre-for-all.”

Osjećajući se dobro nakon udarca, Stallone kaže te večeri da je znao da nešto nije u redu. Osvrćući se na snimke, Stallone kaže da je aperkat koji je nanio svu štetu je “uhvatio rebra i udario srce u rebro”. Liječnici su glumcu rekli da se vrsta ozljede obično događa u frontalnim sudarima. Stallone je natuknuo: “Rekao sam, ‘Blizu. Udario sam u svojevrsni autobus.”

Lundgren je o incidentu razgovarao u odvojenom intervjuu.

“Sve što sam učinio bilo je izvršavanje zapovijedi”, našalio se Lundgren. “Bio je šef. Učinio sam što mi je rekao. Vratili smo se u LA i producent je rekao:” Hej Dolph, imaš dva tjedna odmora – Sly je u bolnici. “

U rujnu je Stallone objavio da je usred rada na redateljskom dijelu Rockyja IV za obljetnicu.

“Za 35. godišnjicu Rocky 4 dobiva redateljsku verziju po meni. Zasad izgleda sjajno. Duševno. Hvala MGM-u na ovoj prilici za zabavu”, rekao je glumac.

Nejasno je kada će stići novi rez.

Druge je zanimalo i ovo...