Avengers: Endgame redatelji potvrdili da je Loki stvorio novu stvarnost

U intervju za Business Insider, Avengers: Endgame redatelji, Anthony i Joe Russo, su potvrdili fanovske spekulacije o Lokiju. Russo braća su potvrdili da je Loki zapravo stvorio odvojenu vremensku liniju nakon što je preuzeo Space Stone u prošloj vremenskoj crti od Captain Americe i Iron Mana.

Na pitanje je li Captain Amerika popravio sve kamenje u zbrkanoj vremenskoj liniji na kraju filma, Russo je objasnio Multiverse u MCU.

“Namjera je bila da će ispraviti prošle vremenske crte u trenutku kada je kamenje otišlo,” Joe je pojasnio. “Loki, kada se teleportira zajedno s Time Stone, je stvorio svoju osobnu vremensku liniju. Postaje vrlo komplicirano, ali bilo bi nemoguće za [Cap] da ispravi vremensku liniju ako ne pronađe Lokija. One minute kada Loki napravi nešto dramatično poput uzimanja Space Stone, on stvara razgranatu stvarnost.”

“Imamo posla s ovom idejom Multiverse i razgranatih stvarnosti, tako da postoje mnoge stvarnosti”, dodao je Anthony.

S primjerom upotrebljenim od strane Captain America koji je stvorio svoju osobnu vremensku crtu zajedno s Peggy Carter dok je vraćao kamenje natrag u njihove originalne stvarnosti, Joe je rekao da se morao vratiti na trenutačnu vremensku crtu kako bi potom predao štit Sam Wilsonu, poznatijem kao Falcon.

“Postoji pitanje, kako je došlo do ponovnog pojavljivanja ove zasebne vremenske crte u ovoj vremenskoj liniji i zašto” Anthony je rekao.

Avengers: Endgame redatelji potvrdili da je Loki stvorio novu stvarnost

Mišljenja sam da su dodavanjem zasebnih linija poprilično ovo sve zakomplicirali, naravno, upravo zbog njih su ostavili i otvorena vrata povratku više manje svih likova. Kada god im odgovara, nekog od umrlih likova uvijek mogu vratiti, barem u nekoj cameo ulozi i reći da je iz druge vremenske crte. Iskreno se nadam da nas neće više puno zamarati s vremenskim crtama, raznim multiversima i slično kao u stripovima, jer previše toga bude zakomplicirano, a i nema pravog razloga za to. Toliko imaju likova koje mogu koristiti da ne vidim zašto bi im to sve trebalo.

S druge strane, ovim multiversima, raznim vremenskim linijama, čini se kao da otvaraju vrata sljedećem velikom negativcu u Marvelovom Filmskom Svemiru, Kang the Conqueroru i njegovim različitim inkarnacijama. Hoće li do toga i diži, saznat ćemo u sljedećih nekoliko godina.

Sljedeći puta ćemo imati prilike vidjeti bavljenje multiversima u Spider-Man: Far From Home filmu, koji nam dolazi u kina 02. srpnja 2019. godine.

Similar Posts