najbolji horori na netflixu

Najbolji horori na Netflixu: Top 10 filmova za noćne more

Jesen je vrijeme kada mnogi gledatelji tragaju za uzbudljivim horor filmovima. Netflix nudi širok izbor strašnih naslova koji će zadovoljiti svačiji ukus. Od klasičnih čudovišta do psiholoških trilera, platforma ima nešto za svakog ljubitelja horora.

Netflixova kolekcija horora obuhvaća razne podžanrove. Tu se mogu naći adaptacije romana Stephena Kinga, napeti psihološki trileri, pa čak i horor komedije za one koji žele malo smijeha uz strah. Bez obzira traži li gledatelj nešto jezivo ili samo lagano uznemirujuće, Netflix ima pravi film za dugu, mračnu jesensku večer.

Mnogi se pitaju koji su najbolji horori dostupni na platformi. Pogledajmo neke od najstrašnijih i najkvalitetnijih naslova koje Netflix trenutno nudi.

“1922” (2017) – Mračna priča s IMDb ocjenom 6.2/10

Film “1922” smješten je u ruralnu Nebrasku. Priča prati farmera Wilfa, kojeg glumi Thomas Jane. On kuje plan kako ubiti svoju ženu Arlette (Molly Parker) iz financijskih razloga. Wilf pokušava nagovoriti sina Henryja (Dylan Schmid) da mu pomogne u tom naumu.

Čin se isprva čini savršenim, ali ubrzo počinje mučiti oba sudionika. Posljedice su strašne i duboko utječu na njihove živote.

Redatelj Zak Hilditch uspješno je prenio kratku priču Stephena Kinga na filmsko platno. Jane daje snažnu i predanu izvedbu koja nosi film. Iako sporijeg tempa, “1922” stvara jezovitu atmosferu i gradi napetost koja drži gledatelje prikovane za ekran.

“Dadilja iz pakla” (2017) – IMDb ocjena: 6,3/10

“Dadilja iz pakla” je tinejdžerski horor s primjesama komedije koji prati 12-godišnjeg Colea. Dječak se zaljubljuje u svoju dadilju Bee, no stvari se zakompliciraju kada otkrije da ona pripada sotonističkom kultu. Cole se iznenada nađe u borbi za život, bježeći od Bee i njezinih prijatelja koji ga žele žrtvovati.

Film traje 85 minuta i nudi zabavnu mješavinu straha i smijeha. Iako nije revolucionaran, “Dadilja iz pakla” osvaja šarmom i energijom. Savršen je izbor za obiteljsko gledanje u Noći vještica. Glavni glumci Judah Lewis i Samara Weaving uvjerljivo nose svoje uloge, stvarajući napetu i duhovitu atmosferu.

Za ljubitelje žanra koji traže laganu zabavu, “Dadilja iz pakla” je solidan izbor na Netflixu.

“Ritual” (2017) – IMDb ocjena 6.3/10

“Ritual” je horor film britanskog redatelja Davida Brucknera. Radnja prati četvoricu prijatelja koji odlaze na planinarenje u divljinu Švedske. Njihov izlet ubrzo postaje noćna mora kad naiđu na čudne znakove u šumi – urezane simbole na drveću, napuštene kolibe i raskomadane životinje.

Ubrzo shvaćaju da ih progoni tajanstveno biće. Bruckner vješto gradi napetost i stvara jezovitu atmosferu. Guillermo Del Toro pohvalio je film na Twitteru, posebno istaknuvši dizajn čudovišta koji potpisuje Keith Thompson.

Zvijer koja vreba u šumi jedan je od najupečatljivijih filmskih monstruma zadnjih godina. Svojom originalnošću i zastrašujućim izgledom ostavlja snažan dojam na gledatelje. “Ritual” uspješno spaja elemente klasičnog horora s mitološkim motivima skandinavskog folklora.

“Apostol” (2018) – IMDB ocjena 6.3/10

Redatelj Gareth Evans, poznat po akcijskom filmu “The Raid”, donosi nam povijesni horor “Apostol”. Glavni lik Thomas, bivši misionar bez vjere kojeg glumi Dan Stevens, kreće na opasno putovanje. Njegov cilj je udaljeni otok gdje obitava zastrašujući kult koji drži njegovu sestru kao taokinju.

Film iznenađuje neočekivanim obratima i ne štedi na krvavim scenama. Dan Stevens i Michael Sheen kao vođa kulta pružaju uvjerljive izvedbe. “Apostol” se ističe kao jedan od boljih novijih predstavnika folk horor podžanra. Svojom napetom pričom i atmosferom uspijeva držati gledatelje na rubu sjedala od početka do kraja.

“Cargo” (2017) – IMDb ocjena: 6,3/10

Martin Freeman glumi u ovom napetom filmu o zombijima smještenom u australskoj divljini. Andy i njegova supruga Kay bore se za preživljavanje s malom kćeri Rosie usred apokalipse uzrokovane virusom nalik bjesnoći.

Film se ističe među sličnim uradcima jer stavlja naglasak na likove i njihove odnose, a ne samo na krvoproliće. Freeman uvjerljivo portretira običnog čovjeka u izvanrednim okolnostima, unoseći dubinu i vjerodostojnost u priču.

Redatelji Ben Howling i Yolanda Ramke donose svjež pristup žanru, gradeći napetost kroz međuljudske odnose i moralne dileme. Priča se razvija oko Andyjevog očajničkog pokušaja da zaštiti svoju kćer, suočavajući se s opasnostima i drugim preživjelima koji nisu uvijek dobronamjerni.

“Cargo” nudi emotivnu i promišljenu interpretaciju post-apokaliptičnog svijeta, istražujući teme roditeljstva i žrtve u ekstremnim uvjetima.

“Fractured” (2019) – IMDb ocjena 6,4/10

Film “Fractured” donosi napetu priču o Rayu, kojeg glumi Sam Worthington. Nakon što njegova kći Peri padne i ozlijedi ruku, Ray je vodi u bolnicu. No situacija se brzo zakomplicira kad Ray zaspe u čekaonici. Kad se probudi, ne može pronaći ni Peri ni svoju suprugu Joanne.

Bolničko osoblje tvrdi da nikad nisu ni došle. Ray kreće u očajničku potragu, uvjeren da bolnica nešto skriva. Redatelj Brad Anderson vješto gradi napetost, dovodeći gledatelje do ruba stolca. Film istražuje tanku liniju između stvarnosti i iluzije, potičući publiku da preispita što je istina.

Worthington uvjerljivo portretira zabrinutog oca, a Lily Rabe kao Joanne i Lucy Capri kao Peri zaokružuju snažnu glumačku postavu. “Fractured” drži gledatelje u neizvjesnosti do samog kraja, nudeći iznenađujuće obrate koji će mnoge natjerati na ponovno gledanje.

“Geraldova igra” (2017) – IMDb: 6.5/10

Film “Geraldova igra” donosi napetu priču o bračnom paru koji odlazi u osamu. Gerald i Jessie, koje glume Bruce Greenwood i Carla Gugino, stižu u kuću na jezeru. Njihov pokušaj oživljavanja braka seksi igrom uzima mračan obrat kad Gerald iznenada umire. Jessie ostaje sama, vezana lisicama za krevet.

Redatelj Mike Flanagan vješto gradi jezivu atmosferu. Umjesto jeftinih trikova, film se oslanja na psihološku napetost. Carla Gugino briljira u glavnoj ulozi, noseći film gotovo sama. Njezina izvedba je snažna i uvjerljiva.

Ova adaptacija romana Stephena Kinga ne oslanja se na uobičajene horor elemente. Umjesto toga, film istražuje unutarnje demone i borbu za preživljavanje. Flanagan vješto balansira između stvarnosti i halucinacija, stvarajući uznemirujuće i nezaboravno iskustvo za gledatelje.

“Kućica za ptice” (2018) – IMDb ocjena 6.6/10

Sandra Bullock briljira u ovom napetom postapokaliptičnom trileru. Radnja prati majku koja s dvoje djece pokušava preživjeti u svijetu prepunom nevidljivih bića. Pogled na ta stvorenja tjera ljude na samoubojstvo.

Film obiluje uzbudljivim scenama i izvrsnom glumom. John Malkovich i Sarah Paulson u sporednim ulogama dodatno podižu kvalitetu. Vizualno je “Kućica za ptice” pravi užitak – prekrasna kinematografija dočarava sablasnu atmosferu opustošenog svijeta.

Kao jedan od najgledanijih Netflixovih naslova, ovaj znanstveno-fantastični horor drži gledatelje na rubu sjedala od početka do kraja. Spoj straha, neizvjesnosti i borbe za preživljavanje čini ga nezaboravnim filmskim iskustvom.

“Hush” (2016) – IMDB ocjena 6.6/10

“Hush” je napeti triler koji prati Maddie, gluhu i nijemu spisateljicu koja živi sama u šumi. Kate Siegel glumi glavnu ulogu u ovom filmu redatelja Mikea Flanagana. Radnja se zahuktava kad maskirani ubojica napada Maddieinu kuću, ubijajući njezinu prijateljicu i potom kreće na nju.

Film se ističe svojom tišinom i napetošću. Maddie se bori za život bez mogućnosti da čuje ili govori, što stvara jedinstvenu dinamiku. Flanagan vješto koristi tišinu kao alat za građenje napetosti, držeći gledatelje na rubu sjedala.

Kritičari su pohvalili “Hush”, a Stephen King ju je usporedio s klasikom “Noć vještica”. Redatelj “Egzorcista”, William Friedkin, nazvao ju je zastrašujućom. Film uspješno kombinira elemente klasičnih slashera s inovativnim pristupom, pružajući svježe iskustvo ljubiteljima horora.

“Calibre” (2018) – IMDb ocjena: 6,8/10

“Calibre” je napeti triler smješten u škotskim brdima koji će vas držati na rubu sjedala. Priča prati dvojicu prijatelja, Vaughna i Marcusa, koji odlaze na vikend lov. Vaughn, neiskusan lovac, slučajno upuca dječaka umjesto jelena. Ovaj tragični događaj pokreće niz uznemirujućih zbivanja.

Film se ističe uvjerljivim glumačkim izvedbama. Jack Lowden briljira kao Vaughn, savršeno prenoseći emocije svog lika. Martin McCann kao Marcus i Tony Curran u sporednoj ulozi također pružaju snažne nastupe. Redatelj Matt Palmer vješto gradi napetost, koristeći sumornu atmosferu škotskog krajolika.

“Calibre” istražuje teme krivnje, morala i posljedica naših odluka. Scenarij je čvrsto napisan, s likovima koji se suočavaju s teškim izborima. Film drži gledatelje u neizvjesnosti do samog kraja. Za ljubitelje psiholoških trilera, “Calibre” je svakako vrijedan gledanja na Netflixu.

mladi par sprema se za gledanje horora na netflixu

Similar Posts