20 Najboljih 'feel-good' filmova

20 Najboljih ‘feel-good’ filmova

Imali ste loš dan. Imali ste loš tjedan. Imali ste lošu godinu. S obzirom na vrijeme u kojem se nalazimo, odlučili smo napraviti listu od 20 najboljih filmova uz koje ćete se zasigurno osjećati bolje.

Pogledajte ih u nastavku.

Aladdin (1992)

Aladdin (1992)

Žanr: Animacija, avantura, komedija

Redatelj: Ron Clements, John Musker

Glasovi: Scott Weinger, Robin Williams, Linda Larkin

Radnja ukratko: U čarobnom gradu ulični mangup Aladin bori se da spasi princezu Jasmine od zlih spletki čarobnjaka Jafara. Aladinov se cijeli život mijenja kad protrlja čarobnu svjetiljku iz koje se pojavi zabavan Duh koji mu ponudi ispuniti tri želje.

The Princess Bride (1987)

The Princess Bride (1987)

Žanr: Avantura, obiteljski, fantazija

Redatelj: Rob Reiner

Glumci: Cary Elwes, Mandy Patinkin, Robin Wright

Radnja ukratko: Dok je bolestan ležao kod kuće u krevetu, dječakov djed čitao mu je priču o gusaru koji je nailazio na brojne prepreke, neprijatelje i saveznike u potrazi za ponovnim ujedinjenjem sa svojom istinskom ljubavlju.

School of Rock (2003)

School of Rock (2003)

Žanr: Komedija, mjuzikl

Redatelj: Richard Linklater

Glumci: Jack Black, Mike White, Joan Cusack

Radnja ukratko: Nakon što je izbačen iz rock benda, Dewey Finn postaje zamjenski učitelj u strogoj osnovnoj privatnoj školi, samo kako bi je pokušao pretvoriti u rock band.

Singin’ in the Rain (1952)

Singin' in the Rain (1952)

Žanr: Komedija, mjuzikl, romantika

Redatelj: Stanley Donen, Gene Kelly

Glumci: Gene Kelly, Donald O’Connor, Debbie Reynolds

Radnja ukratko: Godina je 1927. Don Lockwood i Lina Lamont su poznati par na velikom platnu no Lina njihovu filmsku ljubav nastoji prenjeti u stvarni život. U njihovom sljedećem filmu, koji postaje mjuzikl, Linin glas koji nije vičan pjevanju dublirat će žena boljih glasovnih sposobnosti. Riječ je o Kathy Selden u koju se Don zaljubljuje!

Rushmore (1998)

Rushmore (1998)

Žanr: Komedija, drama

Redatelj: Wes Anderson

Glumci: Jason Schwartzman, Bill Murray, Olivia Williams

Radnja ukratko: Max Fisher, srednjoškolac koji pohađa privatnu školu Rushmore, aktivan je u svim mogućim školskim klubovima. Jedino što mu ne polazi za rukom je učenje zbog čega mu ravnatelj zaprijeti izbacivanjem. U Maxovom neobičnom životu sporedne uloge igraju i imućni vlasnik čeličane, vječno depresivni Herman Blume, i Rosemary Cross, šarmantna udovica koju Max ne može izbaciti iz glave.

Zootopia (2016)

20 Najboljih 'feel-good' filmova

Žanr: Animirani, avantura, komedija

Redatelj: Byron Howard, Rich Moore

Glumci: Ginnifer Goodwin, Jason Bateman, Idris Elba

Radnja ukratko: U gradu antropomorfnih životinja, policajka zec i cinična lisica moraju zajedno raditi na otkrivanju zavjere.

Shakespeare in Love (1998)

Shakespeare in Love (1998)

Žanr: Komedija, drama, povijesni

Redatelj: John Madden

Glumci: Gwyneth Paltrow, Joseph Fiennes, Geoffrey Rush, Colin Firth

Radnja ukratko: Mladi Shakespeare, bez ideja i bez novaca, upoznaje svoju idealnu ženu i postaje inspiriran napisati jednu od svojih najboljih predstava.

Harry Potter and the Sorcerer’s Stone (2001)

Žanr: Avantura, obiteljski, fantazija

Redatelj: Chris Columbus

Glumci: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Richard Harris

Radnja ukratko: Film počinje na jedan sasvim “bezjački” način, bez ikakvog traga magiji. Harry živi kod svojih rođaka misleći da su mu roditelji umrli u prometnoj nesreći, no kasnije saznaje da su mu roditelji zapravo bili veliki čarobnjaci koje je ubio veoma moćni zli čarobnjak Lord Voldemort. Harry je sav u nevjerici te kasnije shvaća da ima čarobnjačke sposobnosti. Na njegovu adresu stižu razna pisma, a kasnije i sam čarobnjak Rubeus Hagrid koji mu otvara mogućnost odlaska u čarobnjačku školu Hogwarts.

Ocean’s Eleven (2001)

Ocean's Eleven (2001)

Žanr: Krimi, triler

Redatelj: Steven Soderbergh

Glumci: George Clooney, Brad Pitt, Julia Roberts

Radnja ukratko: Danny Ocean i njegovih jedanaest pomagača planiraju opljačkati tri Las Vegas kasina u isto vrijeme.

Wonder (2017)

Recenzija: Wonder (2017) - Svijet filma

Žanr: Drama, obiteljski

Redatelj: Stephen Chbosky

Glumci: Jacob Tremblay, Owen Wilson, Izabela Vidovic, Julia Roberts

Radnja ukratko: Pravljen prema bestseler knjizi New York Times, WONDER priča nevjerojatno inspirirajuću i toplu priču o August Pullman, dječaku s deformacijama na licu koji dolazi u peti razred, prvi puta pohađajući redovnu osnovnu školu.

Love Actually (2003)

Žanr: Komedija, drama, romantika

Redatelj: Richard Curtis

Glume: Hugh Grant, Martine McCutcheon, Liam Neeson

Radnja ukratko: Film prikazuje nekoliko ljubavnih priča, čiji se glavni likovi tijekom filma međusobno isprepliću. Ispod slijede sažeci za svaku od tih priča, pri čemu su u svakom od njih poveznice na druge priče prigodno naglašene.

Matilda (1996)

Matilda (1996)

Žanr: Komedija, obiteljski, fantazija

Redatelj: Danny DeVito

Glume: Danny DeVito, Rhea Perlman, Mara Wilson

Radnja ukratko: Priča o divnoj djevojčici koja je uz to i genije, te njezinoj divnoj učiteljici nasuprot najgorim roditeljima ikad i najgorem ravnatelju škole koji se može zamisliti.

Frozen (2013)

20 Najboljih 'feel-good' filmova

Žanr: Animirani, avantura, komedija

Redatelj: Chris Buck, Jennifer Lee

Glumci: Kristen Bell, Idina Menzel, Jonathan Groff

Radnja ukratko: Kad novopečena kraljica Elsa slučajno koristi svoju moć da pretvori stvari u led kako bi proklela svoj dom u beskrajnoj zimi, njezina sestra Anna udruži se s planinskim čovjekom, njegovim razigranim jelenom i snjegovićem da promijeni vremenske uvjete.

The Wizard of Oz (1939)

The Wizard of Oz (1939)

Žanr: Avantura, obiteljski, fantazija

Redatelj: Victor Fleming, George Cukor

Glumci: Judy Garland, Frank Morgan, Ray Bolger

Radnja ukratko: Dorothy Gale odvezena je s farme u Kanzasu u čarobnu zemlju Oz u tornadu i kreće u potragu sa svojim novim prijateljima kako bi vidjeli čarobnjaka koji joj može pomoći da se vrati kući u Kanzas, ali i svojim prijateljima.

Elf (2003)

Najbolji Božićni Filmovi

Žanr: Komedija, obiteljski, fantazija

Redatelj: Jon Favreau

Glume: Will Ferrell, James Caan, Bob Newhart

Radnja ukratko: Nakon što je nesvjesno uništio elfsku zajednicu zbog svoje nezgrapne veličine, čovjek koji se podigao kao vilenjak na Sjevernom polu šalje se u SAD radi pronalaženja svog istinskog identiteta.

The Birdcage (1996)

The Birdcage (1996)

Žanr: Komedija

Redatelj: Mike Nichols

Glume: Robin Williams, Nathan Lane, Gene Hackman

Ukratko: Robin Williams i Nathan Lane glume homoseksualce koji preko noći moraju postati muževni heteroseksualci i prisustvovati jednoj večeri o kojoj ovisi ženidba dvoje zaljubljenih. Hoće li uspjeti ili će sve krenuti nizbrdo, a iz krletke izletjeti prava istina?

Amélie (2001)

Amélie (2001)

Žanr: Komedija, romantika

Redatelj: Jean-Pierre Jeunet

Glumci: Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz, Rufus

Radnja ukratko: Amélie je nedužna i naivna djevojka u Parizu s vlastitim osjećajem pravde. Odlučuje pomoći onima oko sebe i usput, otkriva ljubav.

Cloudy with a Chance of Meatballs (2009)

Cloudy with a Chance of Meatballs (2009)

Žanr: Animacija, avantura, komedija

Redatelj: Phil Lord, Christopher Miller

Glumci: Anna Faris, Bill Hader, Bruce Campbell

Radnja ukratko: Lokalni znanstvenik često je smatran propalim slučajem dok ne izmisli stroj koji može učiniti da hrana pada s neba. Međutim nije svjestan da će stvari krenuti po zlu.

The Goonies (1985)

The Goonies (1985)

Žanr: Avantura, komedija, obiteljski

Redatelj: Richard Donner

Glumci: Sean Astin, Josh Brolin, Jeff Cohen

Radnja ukratko: Pustolovni film za mlade. Mikey (S. Astin) i Brandon (J. Brolin) Walsh su braća čija će se obitelj, zajedno s ostalima iz četvrti, uskoro morati odseliti, jer je to zemljište zapelo za oko pohlepnim korumpiranim ljudima iz korporacije koja na tom mjestu želi napraviti golf terene. Kad Mikey i njegovi prijatelji na tavanu pronađu staru prašnjavu mapu, ispostavlja se da je ona stvarna i da ih doista može odvesti do nestalog blaga koje je pripadalo okrutnom gusaru Jednookom Willu još u 17. stoljeću

Mrs. Doubtfire (1993)

Mrs. Doubtfire (1993)

Žanr: Komedija, drama, obiteljski

Redatelj: Chris Columbus

Glumci: Robin Williams, Sally Field, Pierce Brosnan

Radnja ukratko: Protagonist, koga tumači Williams, je nezaposleni glumac iz San Francisca od koga se razvodi supruga (čiji lik tumači Sally Field) i odvodi troje djece. Radnja prikazuje kako on smišlja način da se druži za djecom, i to tako što se uz pomoć šminke preruši u škotsku dadilju pod imenom ”Gospođa Doubtfire” i od svoje bivše supruge preuzme posao.

Similar Posts