10 najboljih Horor filmskih franšiza

10 najboljih Horor filmskih franšiza

Listopad je Halloween mjesec, pa nastavljamo s horor filmovima. Pogledajte 10 najboljih, najvećih, filmskih horor franšiza i napišite u komentarima koje su vama najdraže.

10. Final Destination

10 najboljih Horor filmskih franšiza

Final Destination je Američka horor franšiza koja se sastoji od 5 filmova, stripova i knjiga.

Svih pet filmova se fokusira na malu grupu ljudi, koja uskoro treba doživjeti sigurnu smrt, a onda jedan od njih (glavni lik u tom nastavku), dobije vizije i upozorava ih na masovnu nesreći koja će se dogoditi i u kojoj će svi poginuti. Nakon što izbjegnu sigurnu smrt, preživjeli budu ubijani jedan po jedan u bizarnim nesrećama, uzrokovanim nevidljivim silama.

9. Night of the Living Dead

10 najboljih Horor filmskih franšiza

The Dead je serija od šest horor filmova, od redatelja George A. Romero, a započela je davne 1968 filmom Night of the Living Dead.

Filmovi nisu baš povezani, ali fokusira se na različite grupe ljudi, koji pokušavaju preživjeti tijekom zombi apokalipse.

Povezano: Najbolji horor filmovi

8. Texas Chainsaw Massacre

The Texas Chain Saw Massacre (1974)

Texas Chainsaw Massacre je Američka horor franšiza, koja se sastoji od osam horor filmova, stripova i adaptacije video igre, originalnog filma. Prvi film je izašao 1974 godine.

Franšiza se fokusira na Leatherface, koji terorizira neočekivane posjetitelje svog teritorija i obično ih ubija i kanibalizira.

7. Child’s Play

10 najboljih Horor filmskih franšiza

Child’s Play je Američka horor filmska franšiza, koja se sastoji od sedam filmova. Prvi film je izašao 1988 godine.

Svi filmovi su fokusirani na Charles Lee Ray (kojeg glumi Dourif) kraće Chucky, ozloglašeni serijski ubojica poznat kao “Lakeshore Strangler” čija je duša zarobljena unutar Good Guy lutke nakon vudu rituala kako bi izbjegao mogućnost odlaska u pakao.

6. Evil Dead

10 najboljih Horor filmskih franšiza

Evil Dead je Američka horor filmska franšiza, koja se sastoji od četiri filma i TV serije.

Filmovi se fokusiraju na Necronomicon Ex-Mortis, stari Sumeritanski tekst koji donosi kaos na žitelje drvene kućice u šumi u Tennessee.

5. Saw

Saw

Saw je Američka horor franšiza koja se sastoji od osam filmova.

Filmovi se vrte oko John Kramer, još nazivanog “Jigsaw Killer” ili poznatije “Jigsaw”. On svoje žrtve ne ubija na klasičan način, već ih zarobi u situacije koje naziva “testovima” i “igrama”, kako bi testirao njihovu volju za životom kroz fizičku i psihološku torturu.

Similar Posts