Zanimljivosti: Avengers Endgame je trebao imati manje CGI-a [štakor nije bio CGI]

Zanimljivosti: Avengers Endgame je trebao imati manje CGI-a [štakor nije bio CGI]

WIRED je na youtube objavio službeni video kako su nastali vizualni efekti i CGI za Marvel film Avengers Endgame kroz koji nas vodi Jen Underdahl, producentica Marvel Entertainmenta za vizualne efekte koja nam je otkrila i neke zanimljivosti.

Avengers Endgame se snimao zajedno sa svojim prethodnikom Avengers Infinity War, a zajednički budžet te velike produkcije iznosio je rekordnih milijardu dolara. Ipak, nastanak ta dva epska filma je bio sve, samo ne bajkovit. Počevši od samog pisanja scenarija, preko snimanja, pa sve do završne montaže i dodavanja CGI-a. Na vizualnim efektima je radilo čak 13 tvrtki zaduženih za CGI, a svaki od ta dva filma je imao preko 3000 CGI snimki.

Zanimljivosti: Avengers Endgame je trebao imati manje CGI-a [štakor nije bio CGI]

Underdahl je otkrila i neke određene zanimljivosti, a to je da iako je cijela ekipa radila prema striktnom rasporedu, neke stvari su se morale požurivati. Zapravo, Endgame je, iako je bila potrebna tona CGI da bi taj film na nešto ličio, CGI je morao pokriti i neke segmente koji su se mogli snimiti i ‘za prave’. Tu se prije svega misli na ona bijela Quantum odijela koja su Avengersi nosili prilikom putovanja kroz vrijeme. Naime, kostimografi nisu imali vremena za svakog lika napraviti prava odijela tako da su glumci te scene snimali u odijelima svojih likova, a quantum odijela su dodana tek naknadno. Naravno, bilo je potrebno i dosta CGI-a za pojavljivanje i nestajanje tih odijela jer su napravljeni kao kombinacija IronManove nano-tehnologije, ali i Ant-Manovog odijela te tehnologije Guardiansa koju smo vidjeli u njihovim svemirskim odijela u Vol. 2.

Povezano: Marvel otkriva koliko je Captain America bio star u posljednjoj sceni Avengers: Endgame filma

Druga stvar dosta zanimljiva stvar, koliko god da smo u ovo bili uvjereni, ali onaj herojski štakor koji je izvukao AntMana iz quantum realm nakon što je tamo zaglavio u post-credit sceni Ant-Man and the Wasp, zapravo nije bio CGI. Da, ta scena je snimljena sa pravim glodavcem! Underdahl je rekla da se ne sjeća kako su tog malog heroja zvali na setu, ali su ipak uspjeli naći izrdesiranog štakorčinu koji je prema nekim gledateljima jedan od najvećih heroja ovog filma. 🙂

U tom 20-minutnom videu su fino prikazane i sve ostale tajne koje se skrivaju iza toliko CGI. Tu su još i kako je nastao Thanos, Smart Hulk, Rocket, Lebowski Thor, stari Kapetan Amerika, borba između Kapetana i Kapetana, ali naravno i ona epska završna bitka i te mnoge druge stvari.

Kako je nastao CGI za Avengers Endgame:

Druge je zanimalo i ovo...