10. The Gifted

Kreator: Matt Nix

Glumci: Hayley Lovitt, Stephen Moyer, Amy Acker

Mreža: Fox

Status: Nepoznato (teško da će biti obnovljena za drugu sezonu)

Jedna od rijetkih serija iz X-Men svemira, koja je počela odlično, ali se vrlo brzo razvodnila. Šteta jer se u početku činilo da ima dosta potencijala, pogotovo s konstantnim spominjanjem ostatka X-Men svijeta.

9. Runaways

Trailer: Marvel Runaways (2017– )

Kreator: Stephanie Savage, Josh Schwartz

Glumci: Virginia Gardner, Lyrica Okano, Ariela Barer

Mreža: Hulu

Status: Nepoznato

Još jedna serija s grupom tinejdžera koji dobivaju supermoći. Ciljana malo mlađoj publici, a opet s hrpom poveznica s ostatkom Marvel svemira. Nisam baš ljubitelj, ali vidim kako bi se moglo, pogotovo mlađoj publici, svidjeti.

8. The Defenders

Kreator: Douglas Petrie, Marco Ramirez

Glumci: Charlie Cox, Krysten Ritter, Mike Colter

Mreža: Netflix

Status: Nepoznato (iako će pojedinačno svi likovi dobiti svoje nove sezone)

Kada je prva sezona serije Daredevil izašla nisam mogao dočekati Defenders seriju. Nažalost s nekoliko lošijih sezona/likova, a užasnim Iron Fistom, u startu sam izgubio volju za serijom. Katastrofalan izbor za glavne negativce je nepovratno oštetio veliki potencijal koji je ova serija imala. Ipak nadam se drugoj sezoni, u kojoj bi recimo Kingpin mogao okupiti neke poznate Marvel negativce na jednom mjestu.

7. Arrow (sezona 6)

Kreator: Greg Berlanti, Marc Guggenheim, Andrew Kreisberg

Glumci: Stephen Amell, Katie Cassidy, David Ramsey

Mreža: CW

Status: Nepoznato

Klasično dobra/loša sezona, koje mi nikada nije dosta. Zbog velikog broja epizoda često je razvučena nekim ljubavnim zapletima, pametovanjima svih likova, te često iritantnim likovima, ali opet uvijek ponudi dobru akciju, često zna nasmijati, a Crossoveri su ono zbog čega se ove serije i prate, najbolje što superhero serije, do sada, imaju za ponuditi.

6. Legion

Recenzija: Legion (sezona 1) (2017– )

Kreator: Noah Hawley

Glumci: Dan Stevens, Rachel Keller, Amber Midthunder

Mreža: FX

Status: Obnovoljena za drugu sezonu

Druga serija iz X-Men svemira ove godine i znatno bolja od The Gifted. Većina ovu seriju diže u nebesa i hvali ju kao najbolju superhero seriju, ali osobno mi nije tako. Serija je dobra, definitivno drugačija (mislim da se to ljudima i sviđa), ali za sada mi još ne tako zanimljiva. Svakako se radujem drugoj sezoni.