film-doctor strange

Scott Derrickson se vraća režirati nastavak Doctor Strange filma

Scott Derrickson redatelj i scenarist Doctor Strange filma iz 2016. godine se vraća režirati nadolazeći Doctor Strange nastavak. 

Ovo i nije tako veliko iznenađenje, ali THR donosi da se Scott Derrickson vraća režirati Doctor Strange nastavak. Donose da je Derrickson potiho finalizirao ugovor i da je potraga za scenaristom koji će pisati scenarij započela. Scott Derrickson je jedan od scenarista prvog film, zajedno s Jon Spaihts i C. Robert Cargill, te ne bi bilo veliko iznenađenje ako bi sudjelovao i u izradi skripte za ovaj film.

Benedict Cumberbatch se naravno vraća kao Dr. Stephen Strange u nastavku, kao i Benedict Wong kao Wong, a THR dodaje da će se i Rachel McAdams najvjerojatnije vratiti kao Christine Palmer. Očekuje se da skripta bude završena sljedeće godine, tako da produkcija filma može započeti negdje u ljeto 2020. godine. O tome što će Doctor Strange nastavak donijeti, Scott Derrickson je prije izrazio želju za donošenjem još više ‘čudnih stvari’ kojih su Doctor Strange stripovi punu.

“Ne bi ništa htio isključiti. To je definitivno smjer u kojem su stripovi išli u 80′, ali ja također mislim da je to i najslabije vrijeme stripova. Alternativne dimenzije i mogućnosti multisvemira koje smo pripremili u prvom filmu već otvaraju neograničene mogućnosti. Ono što ću reći je da cilj nije smanjiti te mogućnosti ili napraviti išta manje inovativno od prvog ‘Doctor Strange.’ Stripovi, pogotovo Lee/Ditko stripovi, su oduvijek išli u neočekivano čudna mjesta i priče. To se nastavilo u trenutne Doctor Strange stripove, koji su zaista odlični. Tako da je sve moguće s Doctor Strange, ne bi želio ništa isključiti.”

Prije nego je Doctor Strange imao premijeru u 2016. godini, Scott Derrickson je upitan o tome što bi volio vidjeti u nastavak, a on je rekao da mu se zaista svidjelo “lik Nightmare i koncept da je Nightmare Carstvo dimenzija. To je rano – to je kao prva Strange priča. Mislim da je to u uvodnoj epizodi Doctor Strangea i ja sam to oduvijek volio.” Bilo je priče o uključivanju Nightmarea u prvi film, ali na kraju su odlučili da je to prekompleksna ideja za uključiti s Strangeovom origin pričom.

Iduće godine nam od Marvela stiže Captain Marvel 08. ožujka, Avengers EndGame 26. travnja i Spider-Man: Far From Home 05. srpnja.

Similar Posts