Recenzija: Cult of Chucky (2017)

Šesti nastavak iz kultne horor franšize Child’s Play je tu. Kakav je i dali vam ga preporučujemo gledati za Halloween, pročitajte u nastavku.

Chucky se vraća kako bi terorizirao svoju ljudsku žrtvu, Nica. Uz to, lutka ubojica ima neke ‘stvari’ za srediti sa svojim starim neprijateljima, uz pomoć svoje bivše žene.

Žanr filma:

Horor, triler

Redatelj:

Don Mancini

Scenarist:

Don Mancini

Glumci:

Allison Dawn Doiron, Alex Vincent, Brad Dourif

 Cult of Chucky (2017) on IMDb

Recenzija: Cult of Chucky (2017)

Chucky nam se vratio, ali bolje rečeno, Chucky nikada nije ni otišao. Ubojita lutka iz Child’s Play filmova je nekako uspjela dogurati skroz do 21 stoljeća i vremena reboot filmova i to bez da je upravo to učinio i sada imamo priliku pogledati njegov šesti film, Cult of Chucky.

Prošlo je nekoliko godina od filma Curse of Chucky, kada je heroina filma, Nica (Fiona Dourif), institucionalizirana zato što je rekla da je lutka ubojica ubila njezinu cijelu obitelj. Sada Nica misli da je ona pravi ubojica i uvjerena je da zle lutke nisu stvarne. Ali nakon što njezin psihijatar uvodi sumnjivo poznatu lutku “Good Guy” u njezinu grupnu terapijsku seansu, svi se u instituciji počnu ponašati čudno, ili čudnije nego inače, a mrtva tijela se uskoro počnu nakupljati.

Chucky je proveo neko vrijeme u ludnici već prije, još u originalnom filmu Child’s Play, ali ovo je prvi puta da je proveo cijelo vrijeme filma tamo i upravo ta lokacija daje Chuckyju odlične mogućnosti manipulacije ionako osjetljivim pacijentima i time lakše zbunjuje osoblje.

Iako film koristi neke već viđene dijelove iz filma Child’s Play 2, kasnije film kreće u drugom, ne očekivanom, smjeru, oslanjajući se na koncepte kojima se fanovi franšize vjerojatno zabavljaju već godinama, ali koji nekim čudom nisu objašnjeni u prošlim filmovima (više od toga ne bi otkrio zbog spojlera).

Film ima nekih strašnih dijelova, mada mi takav tip horora, slasher, obično i nije nešto pretjerano strašan, ali je zabavan. Par puta su odlično iskombinirali neke brutalne scene s dozom humora, što je baš dobro sjelo. Lokacija umobolnice, pacijenti, osoblje i ostalo, stvaraju vrlo dobru atmosferu u filmu. Uz to ima nekoliko zaista vrhunskih scena ubojstava.

Upravo ta doza humora je ono što meni osobno ovaj horor film izdvaja iz ostalih sličnih filmova. Dobro je napravljena, a sve zahvaljujući lutki Chucky, koji osim što je ubojica je i šaljivdžija. Odličan spoj, mada upravo zbog toga dobijete jedan manje strašan film, ali vrlo zabavan.

Moram priznat da sam se iznenadio ovim filmom, svatko tko je ljubitelj franšize bi ga morao pogledati, a onima koji ne znaju koji horor film bi gledali u mjesecu horor filmova (Halloween), preporučujem upravo ovaj. Naravno ima boljih horor filmova, čak nekoliko iz ove godine, ali ovo je jedan manji, manje poznati film, vrijedan gledanja.

Similar Posts