Recenzija: Captive State (2019)

Recenzija: Captive State (2019)

Pogledali smo novi znanstveno-fantastični triler film, s John Goodmanom i Veron Farmigom u glavnim ulogama, Captive State. Našu recenziju filma Captive State pročitajte u članku.

Žanr:

Sci-fi, triler

Redatelj:

Rupert Wyatt

Scenarist:

Erica Beeney, Rupert Wyatt

Glumci:

Vera Farmiga, Machine Gun Kelly, Madeline Brewer, John Goodman

Radnje ukratko:

U susjedstvu Chicaga gotovo desetljeće nakon okupacije izvanzemaljske snage, ‘Captive State’ istražuje živote s obje strane sukoba – suradnika i disidenata.

Recenzija: Captive State (2019)

Captive State započinje kratkom pričom o velikoj invaziji izvanzemaljaca, čovječanstvom koje se predalo kako bi izbjegli neizbježno istrebljenje i sada se nalaze pod izvanzemaljskom dominacijom. Nakon tog kratkog uvoda, film skače devet godina prema naprijed, bez nekog posebnog objašnjavanja kako ti odnosi između izvanzemaljaca i ljudi rade. Nakon toga film se fokusira na tajne agente, špijune, policajce i ono što je najgore, malo, vrlo malo izvanzemaljaca.

Interesantno je, i poprilično razočaravajuće, da film nije ratni ili akcijski, u smislu znanstvene-fantastike (nemojte očekivati Independence Day), više neki oblik špijunskih filma i kontra-obavještajnog. Priča je smještena u Chicagu u bliskoj budućnosti, međutim, više izgleda kao recimo Pariz između 1940. i 1944. godine, s borcima otpora s jedne strane, dok su s druge strane izvanzemaljci u ulozi Nijemaca (koje vrlo rijetko vidimo).

Recenzija: Captive State (2019)

Gluma u filmu je solidna, iako je glavni dio te kvalitete otišao na odličnog John Goodmana, ostatak filmske glumačke ekipe je uglavnom nevidljiv.

Vizualno film izgleda ok, iako ni na toj strani ne briljira. Atmosfera je dobra, neke scene izgledaju odlično, međutim vrlo malo znanstvene-fantastike, vrlo malo nekih SF specijalnih efekata i opet vrlo malo izvanzemaljaca, a ono što ih i ima, apsolutno ništa nije objašnjeno tko je od njih tko, zašto drugačije izgledaju i slično (iako se djelomično može pretpostaviti).

Skripta filma je dosta loše napravljena, moramo čekati gotovo posljednju scenu kako bi uspjeli spojiti sve zajedno i vidjeti cijelu sliku filma. Objašnjavanja su ponekad smotano objašnjena što zbunjuje gledatelje, te tek kasnije neke stvari uspijemo poslagati na pravo mjesto, što se pokazuje dosta frustrirajući.

Sve u svemu, Captive State je poprilično razočaravajuć film i to gotovo na svim područjima, a najviše je podbacio na području izvanzemaljske invazije, o kojoj ne vidimo gotovo ništa i ne saznamo ništa, nego bi njima trebali vjerovati na objašnjenu koje je trajalo cijele dvije minute.

Trailer filma Captive State:

Similar Posts