The Secret in Their Eyes (2009) - Svijet filma

The Secret in Their Eyes (2009)

Za danas smo izabrali Argentinsko-Španjolski krimi, misterija, drama film, koji često ljudima preporučujem gledati, The Secret in Their Eyes. Kao i obično, donosimo razne informacije, stvari koje možda niste znali, citate i naravno službeni trailer filma.

Jeste li gledali ovaj film i kako vam se svidio? Ako niste, prvom prilikom ga pogledajte.

Žanr filma:

Drama, misterija, krimi, romantika

Redatelj:

Juan José Campanella

Scenarist:

Eduardo Sacheri, Juan José Campanella

Glumci:

Ricardo Darín, Soledad Villamil, Pablo Rago

Radnja ukratko:

Benjamín Espósito cijeli je život proveo radeći na sudu, a nakon odlaska u mirovinu odlučio je napisati roman temeljen na stvarnom zločinu – silovanju i ubojstvu lijepe mlade žene 1974., slučaju u čiju je istragu i sam bio uključen. Bilo je to turbulentno vrijeme u Argentinskoj povijesti, a istraga će ostaviti neizbrisivi trag u Espósitovu životu.

The Secret in Their Eyes (2009)

The Secret in Their Eyes (Španjolski: El secreto de sus ojos) je Argentinsko-Španjolski krimi, misterija, drama film, redatelja, scenarista, producenta i editora Juan José Campanella, prema knjizi La pregunta de sus ojos (“The Question in Their Eyes”) od Eduardo Sacheri, koji je zajedno s Campanella napisao scenarij. Zvijezde filma su Ricardo Darín, Soledad Villamil i Pablo Rago.

Film je osvojio Oscara za Najbolji strani film godine i trenutno se nalazi na 135 mjestu IMDb ljestvice najboljih filmova svih vremena. Na Rotten Tomatoes drži 91% pozitivnih ocjena, dok na Metacritic ima 80/100.

Budžet filma je, pazite sada ovo, $2 milijuna!!!, a zaradio je $34 milijuna.

Neke zanimljivosti o filmu:

 • iako vrlo malog budžeta, snimili su jednu fantastičnu scenu u komadu, koja je trajala čitavih 5 minuta, koja obuhvaća cijeli stadion tijekom nogometne utakmice uživo. Iz zračnog pregleda, približavamo se stadionu, prelazimo kroz teren između igrača, te dolazimo do gledatelja, između kojih dolazimo do našeg glavnog protagonista, zatim kamera kruži oko njega i prati ga dok se on probija kroz gomilu, tražeći osumnjičenog, samo kako bi završilo potjerom kroz mračne sobe i hodnike ispod tribina, napokon završivši pod svijetlima na sredini terena. Scena je snimljena na stadionu nogometnog kluba Huracán, a pre-produkcija je trajala tri i pol mjeseca, tri dana snimanja, te još devet mjeseci post-produkcije. Dvije stotine statista je korišteno za snimanje scene, a vizualni efekti stvorili su pun stadion s gotovo pedeset tisuća gledatelja.
 • ovo je prvi Argentinski film koji je ušao u IMDb Top 250
 • Guillermo Francella (koji je vrlo poznati komičar u Argentini) morao je obrijati svoje brkove, koje je nosio preko 20 godine, na inzistiranje redatelja Juan José Campanella.
 • postao je tek drugi Argentinski film koji je osvojio Oscara za Najbolji strani film. Prvi je bio The Official Story (1985).
 • Pablo Rago, koiji glumi Ricardo Morales, je jedini Argentinski glumac koji je glumio u oba Argentinska filma koja su dobila Oscare.
 • redatelj Juan José Campanella nije bio zadovoljan s Engleskim prijevodom naslova, jer je namjerno htio ostaviti ga misterioznim, zato što Španjolska riječ “sus” može značiti “njihovim”, ali i “njezinim” ili “njegovim”
 • to je drugi film redatelja Juan José Campanella koji je dobio nominaciju za Oscara. Prvi je bio Son of the Bride (2001).
 • prvi Argentinski film pušten na Blu-Ray

Neki od najboljih citata:

 • Pablo Sandoval: ‘A guy can change anything. His face, his home, his family, his girlfriend, his religion,his God. But there’s one thing he can’t change. He can’t change his passion…’
 • Ricardo Morales: ‘If you keep going over the past, you’re going to end up with a thousand pasts and no future.’
 • Ricardo Morales: ‘Choose carefully. Memories are all we end up with. At least pick the nice ones.’
 • Ricardo Morales: ‘How do you live a life full of nothing?’
 • Irene Menéndez Hastings: ‘My whole life I’ve looked forward. “Backwards” is out of my jurisdiction. I declare myself incompetent.’
Filmski trailer:

Druge je zanimalo i ovo...