Prvi pogled na Natalie Portman na setu 'Thor: Love and Thunder'

Prvi pogled na Natalie Portman na setu ‘Thor: Love and Thunder’

Snimanje nadolazećeg četvrtog filma o Thoru u punom je jeku. Uz gomilu behind the scenes fotografija koje su potvrdile povratak dobro poznatih likova (mahom članova filma Guardians of the Galaxy), sada imamo i prvi pogled na lika čiji je povratak bio najavljen kada i sam film, u ljeto 2019.

Natalie Portman glumila je Jane Foster u prva dva solo filma o Thoru, dok je Ragnarok apstinirala, iako je rečeno tada da su ona i Thor prekinuli (unatoč happy endu u The Dark World). Pretpostavilo se da je ta jedna linija dijaloga poslužila da se Jane otpiše iz MCU-a jer je bilo glasina da Portmanica nije bila sasvim zadvoljna ulogom. Iako se Portman na dijelić sekunde pojavila u Endgame, kasnije je otkriveno da je to izbrisana scena iz The Dark Worlda što je dalo naslutiti da je Portman trajno rekla “pa pa” Marvelu.

I onda, kada je već skoro cijeli Marvelov fanbase zaboravio da je ikad bila dio MCUa, u srpnju 2019. je Natalie došla kao gošća iznenađenja na Marvelov panel na Comic Conu gdje je službeno bio najavljen Thor: Love and Thunder. I, držeći slavni Thoror malj Mjlølnir, najavila je ne samo svoj povratak u franšizu, nego i da će njezin lik u filmu postati Mighty Thor. Prema stripovskoj priči Thor: God of Thunder iz 2013., dok je Thor bio odsutan boreći se sa Gorr The God Butcherom (kojeg će u filmu igrati Christian Bale) Jane Foster je obolila od raka dojke, a jedini ‘lijek’ je bio da ovlada moćima samog Boga Groma. Dobro, ta sad sve djeluje banalno kad ja to ovako ukratko pričam, ali valja napomenuti da ta strpovska priča (prema comicbook.com) zauzela visoko osmo mjesto kao najbolja strpovska priča o Bogu Groma, tako da jedva čekamo vidjeti egzekuciju toga na velikom platnu.

U međuvremenu, ovaj tjedan su se pojavile prve fotgrafije Natalie Portman na setu filma u kojem će kao Jane Foster zasigurno imati najveću ulogu dosad. Tko zna, možda se ona ne bi ni vratila u franšizu da joj nisu obećali superherojsku ulogu.

Thor: Love and Thunder pribilježen je za izlazak u svibnju 2022.

Druge je zanimalo i ovo...