Preminula glumica Mira Furlan u 65. godini života

Preminula glumica Mira Furlan u 65. godini života

Glumica Mira Furlan, koja je glumila ambasadorku Minbari Delenn u znanstveno-fantastičnoj dramskoj seriji Babylon 5, preminula je 20. siječnja. Imala je 65 godina.

Njezinu smrt objavio je Twitter račun, a potvrdio je tvorac Babylona 5 J. Michael Straczynski, koji je odao počast ostvarenoj glumici.

“Noć je velike tuge, jer je naša prijateljica pošla cestom gdje je ne možemo dobiti”, napisao je. “Mira je bila dobra i draga žena, zapanjujuće nadarena izvođačica i prijateljica svima u glumačkoj ekipi i ekipi Babylona 5, a vijest nas je sve shrvala.

Furlan, rođena u Zagrebu 1955. godine, bila je poznata nagrađivana kazališna, filmska i TV glumica u bivšoj Jugoslaviji. Glumila je u brojnim predstavama, TV serijama i filmovima, uključujući film Emira Kusturice nominiranog za Oscara iz 1985. godine When Father Was Away On Business.

Furlan je sa suprugom emigrirala u SAD u studenom 1991. Po dolasku u SAD, Furlan je brzo dobila ulogu veleposlanice Delenn u Babylonu 5, koji je trajao pet sezona. Od 2001., Furlan je počela putovati naprijed-natrag između Hollywooda i Hrvatske, glumeći u filmskim i TV projektima u obje zemlje. U SAD-u je glumila Danielle Rousseau u Lost. Njezine zasluge za seriju također uključuju Just Add Magic i Spider-Man: The Animated Series.

Straczynski je nije otkrio uzrok smrti, “Već neko vrijeme znamo da Mirino zdravlje propada… i svi se danas bojimo.”

Iza Furlan su ostali suprug Goran Gajić i njihov sin.

Similar Posts