Marvel filmovi poslagani od Najgoreg do Najboljeg - prema Rotten Tomatoes

Marvel filmovi poslagani od Najgoreg do Najboljeg – prema Rotten Tomatoes

Do sada je izašlo 17 Marvel filmova, a ovdje možete vidjeti kako su poslagani na Rotten Tomatoes stranici, prema njihovom TOMATOMETER (ocjene kritike)!

Na kraju članka ANKETA u kojoj VI možete glasati, za vaš najbolji Marvel film.

S dolaskom filma Thor: Ragnarok, Marvel Filmski Svemir je negdje na pola puta svoje Faze 3, te dolazi na ukupni broj, ‘službenih’ Marvel filmova, 17. Kao što znamo praćenje svih tih naslova može biti teško, pa vam ih ovdje donosimo sve na jednom mjestu, organizirane prema TomatoMeter, ocjenama kritičara.

17 .Thor: The Dark World (2013) –  66%

 Thor: Svijet tame (2013) on IMDb

thor dark world

Vrlo dobar film koji nastavlja akciju iz prvog Thor filma i daje Lokiju neke odlične scene u filmu. Usput nas i upoznaje s još jednim “Infinity stone” – “Aether”

Nažalost nalazi se na posljednjem, 17 mjestu. Možda i zasluženo.

16. The Incredible Hulk (2008) – 67%

 Nevjerojatni Hulk (2008) on IMDb

Marvel filmovi poslagani od Najgoreg do Najboljeg - prema Rotten Tomatoes

Nekako najmanje spominjani film Marvel filmskog svemira. Inače film koji uopće nije loš. Dobra “origin” priča s par odličnih glumaca. U ovom filmu glumac koji je glumio Bruce Banner/Hulk je bio Edward Northon.

15. Iron Man 2 (2010) – 73%

 Iron Man 2 (2010) on IMDb

Iron Man 3 Robert Downey Jr.

Vrlo dobar nastavak na prvi Iron Man film. Nije toliko važan za cjelokupni filmski svemir, ali nas upoznaje s Black Widow i Howard Starkom.

14. Avengers: Age of Ultron (2015) – 75%

 Osvetnici 2: Vladavina Ultrona (2015) on IMDb

age of ultron

Drugi puta da su svi Avengersi na broju. Plus još par dodataka nekih novih likova (Quicksilver, Scarlet Witch…). Naravno hrpa fantastične akcije, mada mislim zbog možda previše likova film nešto lošiji od prvog dijela. I dalje fantastičan naravno.

13. Thor (2011) – 77%

 Thor (2011) on IMDb

thor

U ovom filmu upoznajemo svjetove izvan zemlje, a da ne spominjemo Thora i Lokija. Thor je jedan od glavnih filmova Marvelovog svemira, jer postavlja sve intergalaktičke zaplete koji će ići kroz priču sve do Infinity Wara. Također smo dobili naš prvi pogled na Hawkeye.

12. Iron Man 3 (2013) – 79%

 Iron Man 3 (2013) on IMDb

maxresdefault

Tony prolazi kroz egzistencijsku krizu nakon borbe s vanzemaljskom vojskom u The Avengers filmu. Srećom u ovom nastavku dobiva upravo ono što mu treba kako bi vratio svoj talent i samopouzdanje natrag. Marvelovim fanovima se baš nije svidjelo kako su u filmu tretirali Mandarina, ali je svejedno film dosta zabavan.

11. Captain America: The First Avenger (2011) – 80%

 Kapetan Amerika: Prvi osvetnik (2011) on IMDb

captain-america-windows-7-theme-1

Ovim filmom se vračamo u 1942 godinu i upoznavamo s Captain America. Poprilično dobar film s vrlo dobro napravljenom “origin” pričom. Film nas upoznaje s prvim Avengerom, njegovim legendarnim neprijateljem,  ali i “Cosmic Cube” (jedan od “Infinity stone”) koja ima jako važnu ulogu u daljnjim filmovima.

10. Ant-Man (2015) – 82%

 Ant-Man (2015) on IMDb

ant man

Po meni najveći problem ovog inače zabavnog filma je trailer. Koji sam nažalost pogledao prije gledanja filma. Otkriva puno previše i to najboljih dijelova film. Inače Hank Pym (originalni Ant Man) trenira mladog lopova kako spasiti svijet (novog Ant Man-a).

9. Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017) – 82%

 Čuvari Galaksije vol. 2 (2017) on IMDb

Nastavak super popularnih Guardiansa iz 2014 godine. Za ukupnu priču Marvel svemira ne toliko važan (mada par važnih likova se pojavilo), ali vrlo zabavan film, koji naravno obavezno trebate pogledati, ako već niste.

8. Captain America: The Winter Soldier (2014) – 89%

 Kapetan Amerika: Ratnik zime (2014) on IMDb

captain-america-the-winter-soldier-2014-poster-wallpaper

Jedan od hvaljenijih Marvelovih filmova. Ovdje vidimo probleme koje ima Captain s prilagodbom u 21. stoljeće što će dovesti do novih raznih problema kada se odluči na solo misiju. I naravno prvi susret s vrlo važnim likom Winter Soldierom.

Similar Posts