Disney kupuje 21st Century Fox!!!

Mogu li X-Men biti ključni za Marvelovu Fazu 4?!

Trenutno svijet superheroja stoji na prekretnici, ako Disney i Fox uspiju dogovoriti detalje ugovora, mogli bi vidjeti novu eru MCU i napokon vidjeti Charles Xavierove X-Men unutar ‘House of Mouse’!

S obzirom na to da su Kevin Feige i ekipa odlučili dovesti Fox superjunake u svoje dvorište, potencijalno spajanje tih dviju kompanija bi mogao poprilično utjecati na Marvelovu Fazu 4. Na žalost pregovori su trenutno zastali, ali to ne znači da neće ništa biti od toga i definitivno znači da ima šanse da vidimo X-Men unutar MCU.

Mogu li X-Men biti ključni za Marvelovu Fazu 4?!

Već postoje velika pitanja u kojem će smjeru Feige nastaviti s MCU, nakon 11 godina superheroja i zločinaca, koji će nas dovesti do Avengers 4 filma, fanovi su s pravom zabrinuti što budućnost donosi. Thanos i ‘Infinity Saga’ su dva najveća Marvelova događaja u zadnjih 56 godina, a iako je MCU dobro radio kako bi to razvukao što dulje, što će nam ostati nakon što Mad Titan bude svrgnut sa svog trona?

Mogu li X-Men biti ključni za Marvelovu Fazu 4?!

Pre dugo MCU ‘šuti’ o mutantima, a najviše se vidjelo s blizancima Maximoff čije je mutantsko podrijetlo izbrisano. Dok je idealan svijet u kojem filmski studiji dijele svoje igračke gotovo nemoguć, jako je puno zahtjeva da se ta dva svijeta superheroja spoje zajedno. Čak je i Stan Lee izrazio podršku davanja X-Men u MCU, pa zašto onda ne bi sve počelo nakon završetka priče s Thanosom?

Još u 2012 godini Marvel je dao ideju kako ubaciti X-Men u MCU, s vrlo hvaljenom Avengers vs. X-Men poveznicom. Čitatelji stripova znaju kako MCU često koristi dijelove iz stripova kako bi nam donio nove priče na velike ekrane, a upravo AvX je odličan materijal za to. Slično kao različiti moralni stavovi u Civil War, Marvel bi mogao suprotstaviti X-Men i Avengers likove jedne protiv drugih u filmu dostojnom nadolazećeg Infitniy War. Čak i ako MCU verzija X-Men ne krene s tim filmom, mogli bi vidjeti blagi reboot franšize nakon Thanosa, s Marvelom koji gradi razne solo filmove, kako bi došao do AvX. Svi uživamo u solo filmovima, ali sigurno je da upravo ti veliki filmski događaji su ono što donosi prave novce. Definitivno je pre rano za Civil War 2, ali vidjeti Avengers kako se bore protiv Charles Xavier i njegovih mutanata bi bilo pravo zadovoljstvo.

Mogu li X-Men biti ključni za Marvelovu Fazu 4?!

Nitko ni ne zna hoće li Faze i dalje biti ključne u MCU, ali svejedno, očekujte vidjeti sličnu formulu, solo filmova koji se isprepleću s masovnim okupljanjima naših omiljenih likova. Već je poznato da će Guardians of the Galaxy pomoći izgradnji svemirskog MCU, ali ‘glavne’ serije filmova, koje će uključivati likove poput Iron Man, Captain America i Spider-Man bi poslije 2019 godine mogle biti malo izgubljene.

Očigledno su dogovori između Disney i Fox bili u tijeku već jedno duže vrijeme, pa je možda to razlog zašto Feige ništa ne spominje nakon Faze 3. Ako postoji mogućnost X-Men unutar MCU, onda je to stvar koja fanovima može biti otkrivena tek nakon što je dogovor postignut.

Ipak, osim Avengers vs. X-Men, kuda bi Disney mogao krenuti s mutantima? Reboot bi bio savršeno vrijeme za krenuti s likovima poput Hugh Jackmanovog Wolverine, ali s planovima za spin-off s Laura Kinney kao X-23, čini se da Fox nije ostao bez ideja. Nadalje, glumci poput Ryan Reynolds i Josh Brolin se čine savršeni u svojim ulogama Deadpool i Cable, tako da njihova zamjena ne bi imala nikakvog smisla. Ipak, ako Disney ne postigne dogovor s Fox, možda bi bilo bolje završiti s onim što ne ide i nastaviti s onim što valja.

Mogu li X-Men biti ključni za Marvelovu Fazu 4?!

Ako pogledate prema Foxu, X-Men trenutno prolaze kroz dosta problema. Da definitivno je bilo dobrih filmova, na kino blagajnama, poput Deadpool i Logan, ali neki drugi filmovi, pogotovo oni fokusirani na X-Men kao tim, za razliku od solo filmova, nisu bili toliko uspješni. Dobro su prolazili X-Men filmovi poput X:2 i Days of Future Past, ali ne tako dobro The Last Stand i Apocalypse.

Ako X-Men debitiraju u MCU, to bi najvjerojatnije označilo kraj trenutne X-Men ekipe. Dovoljno je da pogledate koji Fox filmovi su najiščekivaniji, poput Deadpool 2 i New Mutants, kako bi vidjeli da je X-Men: Dark Phoenix najmanje očekivan. Očigledno je da fanovi žele nešto više od drugog povratka Jean Grey i Dark Phoenix.

Mogu li X-Men biti ključni za Marvelovu Fazu 4?!

Ako Disney krene s X-Men u MCU, pravi je trenutak za početi s novim licima iza likova Charles, Jean, Erik i Logan i ako bude dobro napravljeno, vjerojatno je upravo to ono što fanovi žele.

Ali dali Marvelov monopol može otići predaleko? Lako je za vidjeti kako Feige može uzeti malo preveliki zalogaj, a najveća je briga da bi kvaliteta filmova mogla opasti. Za sada Thor: The Dark World drži tituli ‘najlošijeg’ Marvel MCU filma, ali koliko još mogu držati filmove na ovom, visokom, nivou?

S druge strane, čini se kako Fox drži svoju franšizu samo zato da ostane kod njih. Što manje kažemo o The Fantastic Four, to bolje, ali nije teško zamisliti budućnost u kojoj Fox nastavi iskorištavati X-Men franšizu, sve dok ljubitelji potpuno ne odustanu od toga. Na kraju, puno toga što će biti s X-Men franšizom i njihovim mogućim prelaskom u MCU će ovisiti o filmu Dark Phoenix, te kako on bude prihvaćen od publike i kritike.

Mogu li X-Men biti ključni za Marvelovu Fazu 4?!

Sve ovo su za sada priče u prazno, jer su pregovori trenutno zaustavljeni. Ali, to ne znači da Fox i Disney ne mogu doći do nekog sporazuma, poput Sony i Disney. Gledatelji su već vidjeli uspješno uvođenje Spider-Mana u Marvel svemir filmova. Dok Fox definitivno ima dovoljno razloga da zadrži likove poput Deadpool, ponovno izabiranje uloga za Xaviera i ekipu više nema smisla. Kao što je Sony zadržao svoje mračni svemir stripovskih zločinaca, Fox bi mogao učiniti isto i ostati na svoj filmovima, više namijenjenima za odrasle, poput nadolazećih New Mutants.

Čak i ako su pregovori trenutno došli do kraja, to je dobar pokazatelj da će u budućnosti sigurno nešto biti dogovoreno, čak i ako ne bude povezano s Fazom 4!

Similar Posts