Lord of the Rings serija bi mogla vratiti zastrašujućeg Tolkienovog negativca

Lord of the Rings serija bi mogla vratiti zastrašujućeg Tolkienovog negativca

Mnogo je fascinantnih priča koja bi Amazonova TV emisija Gospodar prstenova mogla ispričati. Serija je smještena u Drugo doba Tolkienovog Međuzemlja, što znači da će se puno dublje zaroniti u to vremensko razdoblje nego što su to učinili filmovi Gospodara prstenova i/ili Hobbit. Drugo je doba, međutim, opsežno razdoblje i postoji puno različitih vremenskih trenutaka na koje bi se serija mogla odlučiti usredotočiti.

No, ovisno o tome koju priču emisija odluči ispričati, postoji mogućnost da TV emisija Gospodar prstenova prikaže jednog od najupečatljivijih i najstrašnijih negativaca koje je Tolkien ikad stvorio.

Iako to još uvijek nije službeno potvrđeno, mnogi Tolkienovi obožavatelji smatraju da će se Amazonova serija Gospodar prstenova usredotočiti na kovanje Prstenova moći. To znači da bi se brojni likovi iz filmova o Gospodaru prstenova mogli pojaviti u seriji na istaknute načine – uključujući i samog Saurona. Poznato je da se u seriji pojavljuju i omiljeni likovi poput Galadriel i Elronda.

Neki obožavatelji Gospodara prstenova teoretiziraju da neće biti jedini prepoznatljivi likovi koji se pojavljuju u seriji. Zapravo su se počele nagađati nagađanja da bi serija mogla imati iznenađujuću pojavu zastrašujućeg pauka Sheloba.

Lord of the Rings serija bi mogla vratiti zastrašujućeg Tolkienovog negativca

Stari neprijatelj – O Shelobovoj ranoj povijesti ne zna se puno, osim što je bio dijete iskonskog pauka, Ungoliant. No, kaže se da se Shelob nastanio u planinama blizu Mordora mnogo prije nego što je i sam Sauron. Nastavio je živjeti u planinama stoljećima, vrteći svoje mreže kroz planinske špiljske sustave i stvarajući labirint brlog do kojeg su Sam i Frodo, nažalost, došli u Povratku Kralja. Brlog je koristio da uhvati i pojede sva stvorenja koja su u nju zalutala.

Kaže se i da je Sauron bio svjestan Shelobovog prisustva u planinama i smatrao ga je snažnom preprekom za svakoga tko je kroz njene planine pokušao proći u Mordor. Čak bi poslao zatvorenike od kojih više nije imao nikakve koristi da ih Shelob proždere.

Dakle, imajući sve to na umu, iako nije jasno kako bi mu autori serije mogli dati aktivnu ulogu, zasigurno je moguće da bi Shelob mogao nastupiti u seriji Gospodar prstenova. Mordor će nesumnjivo igrati veliku ulogu u priči emisije – pogotovo ako se stvarno radi o kovanju prstenova moći – a Shelob bi mogao poslužiti kao snažni antagonist za sve junake koji bi se mogli pokušati infiltrirati u Mordor preko njezinog planinskog prijevoja.

Similar Posts