House of Cards - sezona 6 nastavlja snimanje! - Svijet filma

House of Cards – sezona 6 nastavlja snimanje!

Netflix potvrdio da će se House of Cards serija ipak nastaviti u 6 sezoni, nešto kraća i bez Kevin Spacey.Nakon mjeseci spekulacija i više politike iza kulisa nego što je sama serija imala za ponuditi, Netflixova serija House of Cards je potvrđeno da se vraća za šestu i posljednju sezonu.

Hollywood je potresen velikim optužbama za seksualne napade, a među optuženima se našao i  House of Cards glavni glumac Kevin Spacey. Glumac Anthony Rapp (Star Trek: Discovery) je optužio Kevin Spacey za seksualno zlostavljanje prije 30 godina. Spacey je tada imao 26 godina dok je Rapp imao 14. Iako na kraju nije do ‘ničega’ došlo, pitanje je dali i ne bi, da se mlađi dječak nije uspio izvući iz napada starijeg i pijanog Spacey. On ga je na nekom tulumu, odveo u sobu, gdje ga je čvrsto uhvatio, bacio na krevet i popeo se na njega. Rapp ga je nekako uspio odgurnuti sa sebe i pobjeći. Nakon toga bojao se išta izjaviti jer je karijera Spacey samo rasla.

To je dovelo do toga da je glumac sklonjen sa snimanja šeste sezone, nakon samo nekoliko epizoda snimljenih. Kasnije je objavljeno da će se serija možda nastaviti, ali bez Kevin Spacey. To je neko vrijeme ostalo u zraku i bilo je nepoznato što se sa serijom događa. Ekipa serije i obožavatelji su se nadali da će se snimanje ipak nastaviti, a sada nam napokon dolaze vijesti i o tome.

U razgovoru s UBS Global Media i Communications Conference u New York, Chief Content Officer Ted Sarandos je potvrdio da će serija House of Cards nastaviti s radom na šestoj sezoni:

“Danas vam mogu dati neke vijesti u vezi sa serijom, zato što smo sve dogovorili kako bi se šesta sezona serije House of Cards snimila. To će biti sezona od 8 epizoda, koja će započeti produkciju početkom 2018 godine i neće uključivati Kevin Spacey.”

House of Cards - sezona 6 nastavlja snimanje!

Iako je rana 2018 uskoro, ipak bi voljeli dobiti barem informacije u kojem će se smjeru sezona odvijati, a Sarandos je i tu dao malo informacija. Potvrđujući prethodne pretpostavke da će Robin Wright postati nositeljicom serije, Sarandos je rekao da je serija napokon, ponovno na dobrom putu:

“Zvijezda serije će biti Robin Wright. I drago nam je da ćemo moći dati neki završetak obožavateljima.”

Sezona 6 je prekinula sa snimanjem 03. studenog, a do 23. studenog je trajala praznina. Moramo imati na umu da je većina zadnje sezone napisana prije optužbi prema Spacey, tako da ostaje veliko pitanje kako će House of Cards završiti s nemoralnom obitelji Underwoods, bez jednog od njih.

Druge je zanimalo i ovo...