Recenzija: Castlevania (2017 – sezona 1)

Lovac vampira bori se za spašavanje opkoljenog grada od vojske nadzemaljskih stvorenja koje kontrolira Dracula.

Žanr serije:

Animacija, akcija, avantura

Kreator serije:

Adi Shankar

Glumci:

Richard Armitage, Tony Amendola, Matt Frewer

 Castlevania (2017) on IMDb

Recenzija: Castlevania (2017 - sezona 1)
Castlevania

Castlevania je Američko-Kanadska animirana serija za odrasle, koja se temelji na franšizi videoigara istog imena od Konami. Castlevania je tamna srednjovjekovna fantazija koja prati posljednjeg preživjelog člana sramotnog klana Belmont, koji pokušava spasiti Istočnu Europu od izumiranja, od ruku samog Vlad Dracula Tepeš. Veliki utjecaj na seriju su imali Japanski animirani filmovi, što se najviše vidi po likovima.

Serija je premijerno prikazana na Netflixu, 07. srpnja 2017 i odmah je obnovljena za drugu sezonu u kojoj će biti osam epizoda. Serija je odlično prihvaćena od kritike i gledatelja i smatra se jednom od najboljih adaptacija video igara svih vremena.

Zaista kao što i kritika kaže ovo je definitivno jedna od najboljih animiranih serija koje sam ikada imao priliku gledati, a prema vide igrama sigurno najbolja. Ono što morate znati o seriji je da je pravljena za odrasle, dakle puna je krvi, psovki, nasilja i sličnog.

Priča u seriji je iznenađujuće odlično pravljena. Gradi se kroz svaku epizodu od nekih 25 minuta, tako da nije samo nabijena besmislenom akcijom, nego je sve vrlo dobro pojašnjeno i razjašnjeno.

Likovi su jednako tako dobri. Vrlo dobro razrađeni, vizualno odlično izgledaju, te su odlični i glasovi koji su im dani. Svaki od likova ima svoj smisao i zašto se nalazi tamo.

Vizualno serija izgleda odlično, mada nisam ljubitelj Japanskog anima, ali ipak se vidi i utjecaj zapadnih animiranih filmova.

Jedina mana serije je što je užasno kratka. Vjerojatno su se bojali kako će biti prihvaćena, tako da su snimljene samo četiri epizode u prvoj sezoni, mada i tako serija je vrlo dobro postavljena za drugu sezonu koja dolazi u obliku osam epizoda po 25 minuta. Vjerojatno da je više epizoda dao bi joj čistu desetku.

Trailer serije pogledajte ovdje.

Similar Posts