Battlestar Galactica Reboot u izradi

Battlestar Galactica Reboot u izradi

Fanovi Battlestar Galactice će biti upoznati s ovim citatom “Sve se ovo dogodilo prije i sve će se to ponoviti.” Pa, sve će se to ponoviti opet, opet. NBCUniversal je danas objavio kako je zaposlio Sama Esmaila, Golden Globe pobjednika i nominiranog za Emmy kreatora serija Mr. Robot i Homecoming, da napravi reboot Battlestar Galactice za novi streaming platformu Peacock, koja započinje s radom u travnju 2020. godine. Esmail će biti izvršni producent serije s Chadom Hamiltonom, članom njegove Esmail Corp. kompanije. NBCUniversal nije otkrio druge detalje o ovoj novoj seriji. Vijesti dolaze na godišnjicu izlaska originalne Battlestar Galactica serije.

Originalna Battlestar Galactica je debitirala 1978. godine, od kreatora Glen A. Larsona. U seriji su glumili Lorne Greene, Richard Hatch i Dirk Benedict i išla je jednu sezonu prije nego je otkazana. 1980te, fanovi su kampanjom uspjeli dovesti do toga da je serija obnovljena za dodatnih 10 epizoda Galactica 1980. serije.

Battlestar Galactica je pratila Dvanaest kolonija čovječanstva i njihov dugotrajni rat protiv robotske rase poznate pod nazivom Cylons. Kada su Cylonci okončali rat tajnim napadom koji je uništio planete kolonijalaca, posljednji preostali kapitalni ratni brod, Battlestar Galactica, bio je prisiljen voditi ono što je ostalo od čovječanstva u potrazi za izgubljenom Trinaestom kolonijom, Zemljom.

Ta kratkotrajna serija je rebootirana za nove generacije od Star Trek scenarista Ronalda D. Moorea u 2003. godini. Moore je napisao i producirao dvodijelnu mini seriju za SyFy. Mini serija je poslužila kao pilot koji se pokazao dovoljno uspješan da je SyFy započeo seriju 2004. godine. Ta serija je išla četiri sezone i još uvijek je jedna od najuspješnijih SyFy originalnih serija u povijesti. Zvijezde serije su bile Edward James Olmos, Mary McDonnell, Katee Sackhoff, Jamie Bamber, James Callis, Tricia Helfer i Grace Park. Iz serije je proizašla spin-off prequel serija Caprica koje je išla jednu sezonu i web serija Battlestar Galactica: Blood & Chrome, koja je kasnije napravljena kao TV film.

Nema spomena o tome kako će ova nadolazeća reboot serija utjecati na Battlestar Galactica film koji je u razvoju od redatelja Francisa Lawrencea. U prosincu 2018. godine, film je zaposlio novog scenaristu. Od tada nije bilo novih vijesti.

Što mislite o NBCUniversal rebootu Battlestar Galactice i još jednoj streaming platformi?

Druge je zanimalo i ovo...