Trailer: Game of Thrones sezona 8

‘Game Of Thrones’ showrunneri željeli završiti seriju s filmskom trilogijom

George R. R. Martin je otkrio da su David Benioff i Dan Weiss razmišljali završiti Game of Thrones seriju filmskom trilogijom.

HBO Game of Thrones serija je završila šest epizodnom osmom sezonom, koja je uglavnom bila poprilično loše prihvaćena od strane gledatelja. Jedno od glavnih kritika je bilo i na skraćivanje broja epizoda, što je rezultiralo raznim užurbanim završetcima priča nekih omiljenih likova, te upitnim radnjama istih.

Odluka da se završi Game of Thrones serija s kraćom sezonom možda nije dobro prihvaćena, ali George R. R. Martin sada otkriva da su showrunneri prvotno razmišljali završiti seriju u drugom formatu. Tijekom intervjua za Njemački portal Welt, George R. R. Martin je pojasnio da su David Benioff i Dan Weiss željeli završiti Game of Thrones seriju s filmskom trilogijom:

“Trenutačno nije mjesto na kojemu odlučujem jer filmska prava za Game of Thrones pripadaju HBO-u. Osim toga, zapravo smo razmotrili i ovu opciju: David Benioff i Dan Weiss, tvorci TV serije, željeli su završiti sagu s tri velika filma nakon sezone 7. Igra prijestolja trebala je završiti u kinu. O tome se ozbiljno razgovaralo prije četiri do pet godina.”

Međutim, George R. R. Martin je dodao da su se HBO rukovoditelji protivili tome da se serija završi na velikom platnu:

“Zato što to HBO nije htio. Rukovoditelji su rekli: Mi proizvodimo serije, mi nismo u filmskom poslu. A ako HBO i napravi film, poput filma baziranog na seriji Deadwood, oni to samo produciraju kako bi prikazali na TV ekranima – ne u kinu. Sve se mijenja u ovim trenucima. Što se prikazuje u kinima sada? Sve je izmiješano. Danas ne znamo gdje su linije između kina, streaming usluga i televizije.”

Mislite li da je Game of Thrones serija trebala završiti filmskom trilogijom?

Similar Posts