Amazonova Lord of the Rings TV serija mogla bi izaći u savršeno vrijeme i pokoriti male ekrane

Amazonova Lord of the Rings TV serija mogla bi izaći u savršeno vrijeme i pokoriti male ekrane

Amazon bi mogao planirati objaviti nadolazeću Lord of the Rings seriju u savršeno vrijeme. Ova streaming platforma zaostaje za konkurencijom posljednjih godina, a te će se borbe nastaviti kako nove generacije streaming platformi budu izlazile. Međutim, oni bi se ravnopravno mogli uključiti u tu borbu s nadolazećom prequel serijom rađenom prema radovima J.R.R. Tolkiena. Pravo vrijeme bi moglo biti vrlo značajno kada se radi o Amazon Studios planovima za Lord of the Rings.

Lord of the Rings, Tolkienova epska priča fantazije Međuzemlja, bila je fokus raznih adaptacija. Priča je nastavak na Tolkienovu novelu iz 1937. godine The Hobbit, koja je također adaptirana za velike ekrane. Osim radio predstava i TV projekata, Lord of the Rings je adaptiran za animirani film i TV film prije nego je Peter Jackson razvio visoko-budžetnu filmsku trilogiju. Jacksonov prvi LOTR film je bio The Fellowship of the Ring 2001. godine, a pratili su ga The Two Towers 2002. i The Return of the King 2003. Kroz Jacksonove filmove, trilogija o Frodu Bagginsu i sukob koji je donio “One Ring” stekli su novu generaciju obožavatelja.

https://youtu.be/Pa09a389Bh8

Amazon je najavio da planira razviti seriju Lord of the Rings krajem 2017. Pričalo se da će se serija protezati kroz više sezona i da se ispričaju originalne priče iz izmišljenog svijeta Međuzemlja prije događaja The Fellowship of the Ring. Serija će navodno biti najskuplja u povijesti. Izbor glumaca za Lord of the Rings seriju je započeo u ljeto 2019. godine, sa snimanjem koje bi trebalo početi sljedećeg mjeseca. Navedeno je da će produkcija trajati oko dvije godine, što ukazuje na datum izlaska 2021. godine. Imalo bi puno smisla da Amazon iz više razloga planira datum puštanja u prosincu 2021. godine.

Datum izlaska Lord of the Rings TV serije mogao bi se podudarati s velikom godišnjicom franšize

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring izašao je u prosincu 2001. godine. Amazon bi mogao proslaviti 20 godina od izlaska filma s izlaskom svoje najiščekivanije serije do sada. Već je dosta buke oko projekta, ali koristeći godišnjicu, novi naslov mogao bi dobiti dodatni potisak. U ovom trenutku, očekuje se da će snimanje serije na Novom Zelandu biti dugotrajan proces, jer se očekuje da će postprodukcija zaživjeti u 2021. No, datum izlaska u prosincu 2021. godine nije izvan mogućnosti s obzirom na to da je razvojni proces dobro započeo.

Držanje “Lord of the Rings” TV serije za kraj prosinca 2021. moglo bi također biti od koristi jer izbjegava jaku konkurenciju drugih serija fantazije. The Witcher je debitirao svojom prvom sezonom na Netflixu u prosincu 2019. i druga sezona je već u razvoju. Gledatelji očekuju da druga sezona dođe negdje pred kraj ove godine, što će biti puno prije izlaska Lord of the Rings. Druga ključna konkurencija je Game of Thrones prequel serija, House of the Dragon. Ta serija, koja će izaći na HBO Max, je najavljena za 2022. godinu. Ako Lord of the Rings uspije izbjeći preklapanje s nekom od ovih serija, Amazon bi mogao pronaći svoj put do vrha, barem na neko vrijeme.

Druge je zanimalo i ovo...