Fahrenheit 451 (2018)

Novi znanstveno-fantastični film, sa Sofia Boutella, Michael Shannon i Michael B. Jordan u glavnim ulogama, Fahrenheit 451, možete gledati na HBO GO od 20. svibnja, kada je i svjetska premijer filma! Donosimo vam titlovani trailer u tekstu. 

Datum izlaska filma:

20. svibanj 2018.

Žanr filma:

Drama, sci-fi

Redatelj:

Ramin Bahrani

Scenarist:

Ramin Bahrani

Glumci:

Sofia Boutella, Michael Shannon, Michael B. Jordan

Radnja ukratko:

Michael B. Jordan i Michael Shannon igraju glavne uloge u HBO-ovu filmu FAHRENHEIT 451, suvremenoj adaptaciji klasičnog romana Raya Bradburyja, u kojemu se prikazuje budućnost u kojoj su mediji opijati, povijest je prepravljena, a „vatrogasci“ pale knjige. Jordan utjelovljuje Guya Montaga, mladog vatrogasca koji se muči u svojoj ulozi provoditelja zakona. Boreći se sa svojim mentorom, vatrogasnim kapetanom Beattyjem (Shannon), on okreće leđa svom svijetu kako bi pokušao vratiti svoju ljudskost. Sofia Boutella igra Clarisse, doušnicu uhvaćenu između konkurentskih interesa Montaga i Beattyja. Glumačka postava uključuje još i Lilly Singh koja glumi novinarku tabloida Raven, čiji je zadatak širenje propagande i emitiranje vatrogasnih akcija paljenja knjiga.

Home Box Office, vodeća premium televizijska mreža, s ponosom najavljuje premijeru filma „Fahrenheit 451“ (Fahrenheit 451) koji će putem video usluge na zahtjev HBO GO biti dostupan od 20. svibnja. Premijera na HBO kanalu bit će istog dana u 20.00h.

„Oduvijek sam volio ovaj roman Raya Bradburyja. Prije dvije godine sam, promatrajući svijet oko sebe, pomislio da je idealno vrijeme za njegovu suvremenu interpretaciju. Zahvalan sam HBO-u što mi je pomogao da realiziram svoju viziju za ovaj film i predstavim ga publici uz pomoć ovih nevjerojatnih glumaca.“ – izjavio je redatelj filma Ramin Bahrani, koji također potpisuje scenarij s Amirom Naderijem.

Ramin Bahrani je američki redatelj i scenarist. Njegova prethodna dva filma, „99 domova“ (99 Homes) i „Pod svaku cijenu“ (At Any Price) nominirana su za nagradu Zlatnog lava na Filmskom festivalu u  Veneciji. Poznat je i po filmovima Plastic Bag“, Goodbye Solo“, Chop Shop“ i „Man Push Cart“. Profesor je na Sveučilištu Columbia u New Yorku, gdje predaje filmsku režiju.

Titlovani trailer filma Fahrenheit 451 pogledajte u nastavku:

Similar Posts