Eternals su se već pojavili u Marvelovom Filmskom Svemiru

Eternals su se već pojavili u Marvelovom Filmskom Svemiru

Od kada je Iron Man debitirao 2008. godine, Marvel je uspijevao spajati likove, detalje, male i velike priče u svom filmskom svemiru. Upravo zbog toga, sigurni smo da smo već vidjeli Eternale u MCU.

Pokušat ćemo vam objasniti gdje i kada. Prošlog tjedna, počela je kružiti promo umjetnost Ikarisa (Richard Madden) i Ajak (Salma Hayek) nešto izmijenjenih naspram prvog pogleda koji smo dobili na D23. U Ikarisa prikazu, lik je viđen sa svjetlećom rukom, ne puno drugačijih vizualnih efekata od onih korištenih za Captain Marvel (Brie Larson) u MCU.

Vodeći se tom logikom, pretpostavljamo da ne Ikaris došao u kontakt s Tesseractom u nekom trenutku, isti uređaj – isti Infinity Stone – koji je Carol Denvers dao njezine ogromne moći. Pitanje je samo kada se taj događaj dogodio. Za to moramo se okrenuti James Gunnovom Guardians of the Galaxy.

Eternals su se već pojavili u Marvelovom Filmskom Svemiru

Nakon što su Guardiani odnijeli Power Stone Collectoru (Benicio del Toro), on im pojasni – kao i svim ljubiteljima MCUa – postanak Infinity Stonesa, kako su nastali i što oni rade. U primjeru koji im Collector prikaže, mi vidimo Esona the Searchera kako uništava planet izvanzemaljske životne forme. Odmah potom, vidimo grupu od osam individualaca kako koriste moć kamenja prije nego se dezintegriraju kako Collector objašnjava, da su ih oni zapravo na trenutak mogli držati. Tu leži prvo pojavljivanje Eternala u Marvelovom Filmskom Svemiru.

Ali zašto je ta grupa držala kamenje? Imamo dvije ideje za to – ili su to učinili željno, recimo nakon što su ih našli na Zemlji poslije odlaska Celestiala, ili ih je netko natjerao. U slučaju ovog drugog, moglo bi se pretpostaviti da su Celestiali koristili kamenje kako bi proveli eksperiment na grupi – neki koji bi im mogao dati njihove moći. Ako je to slučaj, trenutak koji smo vidjeli u Guardians of the Galaxy mogao bi poslužiti kao kataklizma koja je dovela do stvaranja rase Eternala. Ako Ikaris nije došao u direktan kontakt s Tesseract/Space Stone osobno, možda je neki od njegovih predaka bio prikazan u Guardiansima i genetski preneseno do njega.

Ne treba zaboraviti da smo vidjeli Celestiale kako uništavaju cijele civilizacije, zašto ih onda ne bi koristili kako bi se igrali Bogova i napravili svoju superiornu rasu?

Nadolazeći Marvelovi projekti uključuju Black Widow 01. svibnja 2020, The Falcon and The Winter Soldier jesen 2020, WandaVision 2020, The Eternals 06. studeni 2020, Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings 12. veljače 2021, Loki u proljeće 2021, Doctor Strange in the Multiverse of Madness 07. svibanj 2021, What If? u ljeto 2021, Hawkeye u jesen 2021 i Thor: Love and Thunder 05. studenog 2021. godine. Marvel Studios Disney+ serije za sada bez datuma izlaska obuhvaćaju Ms. Marvel, Moon Knight i She-Hulk.

Similar Posts