Galactus stiže! Tajanstveni "otkucaji srca" otkriveni u kozmičkom oblaku

Galactus stiže! Tajanstveni “otkucaji srca” otkriveni u kozmičkom oblaku

Ako ste mislili da je Internet prestrašen zbog Annabelle koja je pobjegla iz okultnog muzeja (nije), pričekajte dok ne saznate o njegovoj reakciji da Galactus stiže.

Društveni mediji eksplodirali su u poviku “Galactus!” – negativac Marvel Comicsa koji proždire planete – u ponedjeljak kada se proširila vijest o otkucaju srca u tajanstvenom kozmičkom oblaku plina na 15 000 svjetlosnih godina od Zemlje u sustavu označenom S 433.

“Oblak – koji je inače neprimjetan – čini se da” tuče “zajedno s ritmom susjedne crne rupe, kažu istraživači. Čini se da su kao takvi povezani jedno s drugim, pišu istraživači u novom časopisu,” prema The Independentu. “Ali nije jasno na koji se način” otkucaji srca “oblaka mogu povezati s crnom rupom koja je udaljena 100 svjetlosnih godina.”

Iako je stvarna znanost iza onoga što možda uzrokuje tajanstveni otkucaji srca manje fantastična od Galactusa, to nije spriječilo Twitter da uzvikuje da je kozmički Marvelov negativac na putu da 2020. godinu učini još gorom.

Iako je u Marvel Comics prikazan kao oklopljeni humanoidni oblik veličine planeta, Galactus je sramotno prikazan kao živa oblačna cjelina u filmu Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer.

Gledajte, uvijek bi moglo biti gore od Galactusa. To bi mogao biti ogromni svemirski oblak Parallax iz Green Lanterna.

Ali, stvarno, u čemu je stvar s tim oblakom? Jedna teorija o ovom “otkucaju srca” je da je ritam vezan za materijal odvučen crnom rupom od divovske zvijezde oko nje, materije ispaljene velikom brzinom u dva uska mlaza.

“Pronaći takvu nedvosmislenu vremensku verzu, otprilike 100 svjetlosnih godina udaljenih od mikro kvazara, čak ni uz pravac mlazeva je neočekivano i nevjerojatno”, rekao je istraživač Jian Li. “Ali kako crna rupa može napajati otkucaje plinskog oblaka, nije nam jasno.”

Pa ni nama ništa tu nije jasno, ali ako nešto može još više pokvariti ovu već jako lošu 2020. godinu, onda bi to mogao biti dolazak Galactusa.

Similar Posts