chuck norris filmovi

Chuck Norris filmovi – Top 10 najboljih

Gotovo svi Chuck Norris filmovi spadaju u akcijski žanr, a ovaj je lik zbog toga tijekom godina stekao kultni status, iako mu filmovi nisu previše cijenjeni od strane kritike i publike.

Carlos Ray “Chuck” Norris (rođen 10. ožujka 1940.) je američki glumac i stručnjak za borilačke vještine. Nakon što je služio u Zračnim snagama Sjedinjenih Američkih Država, Norris je osvojio mnoga prvenstva u borilačkim vještinama, a kasnije je osnovao vlastitu disciplinu Chun Kuk Do. Ubrzo nakon toga, u Hollywoodu je trenirao slavne glumce borilačkim vještinama, sve dok se nije odlučio i sam posvetiti glumi. Mnogi su filmovi Chucka Norrisa snimani uglavnom u osamdesetima, a njegova uloga u seriji Walker, Texas Ranger proslavila ga je kod nešto mlađe publike.

Chuck Norris filmovi – kratki uvod

Chuck Norris filmovi danas ne uživaju preveliku slavu, ali ovaj glumac je svojim čestim usporedbama s Bruceom Leejem došao do jednog statusa besmrtnosti. Kada pričamo o njemu, filmovi Chucka Norrisa često znaju pasti u drugi plan, a mnogi se okreću šalama. Te se šale uglavnom baziraju na tome kako je Norris najjači čovjek na svijetu te mu se nitko i ništa ne može suprotstaviti.

chuck norris filmovi
Foto: Wikipedija

Recimo koji su najbolji filmovi Chucka Norrisa.

Chuck Norris filmovi – najboljih 10

10. Firewalker (1986)

Žanr: Akcija, avantura, komedija
Redatelj: J. Lee Thompson
Glumci: Chuck Norris, Louis Gossett Jr., Melody Anderson

Radnja ukratko: Filmom Firewalker započet ćemo naš popis filmova Chucka Norrisa. Radi se o jednoj akcijskoj komediji, a možemo reći da Chuck Norris nije glumio u previše filmova koji se mogu nazvati komedijom, dok je gotovo cijeli njegov opus uglavnom prepun akcije. Firewalker govori od dvojici prijatelja, Maxu Doniganu (Chuck Norris) i Leu Porteru (Louis Gossett Jr.), koji zajedno s djevojkom Patriciom Goodwin (Melody Anderson) pokušavaju pronaći asteški hram prepun zlata.

9. Hero and the Terror (1988)

Žanr: Akcija, drama, kriminalistički
Redatelj: William Tannen
Glumci: Chuck Norris, Brynn Thayer, Steve James, Jack O’Halloran

Radnja ukratko: Policajac iz Los Angelesa Danny O’Brien (Chuck Norris) pretražuje staro kazalište u potrazi za odbjeglim ubojicom zvanim Terror (Jack O’Halloran).

8. Missing in Action (1984)

Žanr: Akcija, drama
Redatelj: Joseph Zito
Glumci: Chuck Norris, M. Emmet Walsh, David Tress

Radnja ukratko: Pukovnik James Braddock (Chuck Norris) preživi brutalni boravak u vijetnamskom zarobljeničkom logoru, ali vjeruje da čak i nakon završetka rata, neprijateljske snage još uvijek potajno drže Amerikance u zarobljeništvu. Naposljetku, predsjednik ga poziva da ode u inozemstvo i traži američke vojnike koji su nestali prije nekoliko godina. Kada stigne u Saigon, Braddock saznaje da su njegove sumnje točne, pa se udružuje s nesmotrenim kolegom, veteranom Tuckom (M. Emmet Walsh) i organizira misiju spašavanja u džungli.

7. The Octagon (1980)

Žanr: Akcija, drama, romantični
Redatelj: Eric Karson
Glumci: Chuck Norris, Karen Carlson, Lee Van Cleef

Radnja ukratko: The Octagon je jedan od prvih filmova Chucka Norrisa u kojima je on zapravo dobio glavnu ulogu. Ovaj film pobliže će nam opisati kako je to naći se oči u oči s nevjerojatno efikasnim i spretnim ninjama. Scott James (Chuck Norris), morat će postati sve što mrzi kako bi zaustavio plan stvoren upravo od strane ninja koje žele stvoriti trening kamp za teroriste.

6. An Eye For An Eye (1981)

Žanr: Akcija, avantura, kriminalistički
Redatelj: Steve Carver
Glumci: Chuck Norris, Christopher Lee, Richard Roundtree

Radnja ukratko: Policajac iz San Francisca, Sean Kane (Chuck Norris), napušta policiju kako bi se osvetio za ubojstvo svog partnera od strane azijskih dilera droge, poznatih i pod imenom Trijade.

5. The Delta Force (1986)

Žanr: Akcija, avantura, drama
Redatelj: Menahem Golan
Glumci: Chuck Norris, Lee Marvin, Martin Balsam

Radnja ukratko: Pet godina nakon što je bojnik Scott McCoy (Chuck Norris) dao ostavku u američkim snagama Delta Force zbog birokracije, vraća se s pukovnikom Alexanderom (Lee Marvin) kako bi uništili libanonske teroriste koji su oteli Boeing 707. Vođa terorista Abdul Rifi (Robert Forster) uzima posadu i putnike kao taoce dok preusmjerava zrakoplov za Bejrut. Kada McCoy i Alexander pokušaju spasiti taoce nakon što zrakoplov sleti, prisiljeni su boriti se protiv terorističke skupine koja je brojnija nego što su mislili.

4. Forced Vengeance (1982)

Žanr: Akcija, avantura, kriminalistički
Redatelj: James Fargo
Glumci: Chuck Norris, Mary Louise Weller, Camilla Griggs

Radnja ukratko: Josh Randall (Chuck Norris) je šef osiguranja u jednom casinu. Njegov posao i ono za što se zalaže narušava mafija Hong Konga koja prijeti njegovim prijateljima. Kako bi ih zaštitio, a ujedno se i osvetio u ime svog šefa Sama (David Opatoshu), Josh će uzeti stvari u svoje ruke.

3. Code of Silence (1985)

Žanr: Akcija, drama, kriminalistički
Redatelj: Andrew Davis
Glumci: Chuck Norris, Henry Silva, Bert Remsen

Radnja ukratko: U Chicagu, narednik Eddie Cusack (Chuck Norris) koji je uglavnom vođen moralom i časti te njegov tim planiraju zasjedu za jednu razmjenu droge u koju je upleten ozloglašeni narko šef Luis Comacho (Henry Silva). Međutim, Cusack je zatečen kada se pojavi još jedan mafijaški boss, Tony Luna (Mike Genovese). Tonyjeva prerušena ekipa otvori vatru na Comachove ljude i pobjegne s gotovinom i kokainom. Sada se Cusack mora boriti protiv obje bande, kao i protiv korupcije u vlastitom odjelu, a sve kako bi zaustavio rat vođen zbog novca i droge.

2. Lone Wolf McQuade (1983)

Žanr: Akcija, drama, kriminalistički
Redatelj: Steve Carver
Glumci: Chuck Norris, David Carradine, Barbara Carrera

Radnja ukratko: J. J. McQuade (Chuck Norris) je teksaški rendžer koji neposredno nakon što je pomogao policiji sa slučajem koji je imao veze s kradljivcima konja, ponovno mora biti na visini zadatka. Njegov nadimak je Lone Wolf McQuade, budući da sve voli raditi sam, bez ičije pomoći. Kao što je to često slučaj u filmovima Chucka Norrisa, tako će i ovoga puta sve kulminirati okršajem narko šefa i McQuadea, a pobjednik će biti onaj koji je bolji poznavatelj borilačkih vještina.

1. The Way of The Dragon (1972)

Žanr: Akcija, avantura, komedija
Redatelj: Bruce Lee
Glumci: Bruce Lee, Chuck Norris, Nora Miao

Radnja ukratko: Tang Lung (Bruce Lee) je nevjerojatan borac i poznavatelj borilačkih vještina. On je u posjeti Italiji gdje njegovi daljnji rođaci vode restoran. Međutim, po svom dolasku, vrlo brzo saznaje kako mafija konstantno uznemirava zaposlenike restorana i tjera njegove mušterije, što donosi velike gubitke Tangovim rođacima. Oni se nemaju hrabrosti suprotstaviti mafijašima koji su uz sve to i naoružani, ali Tang će odlučiti uzeti stvari u svoje ruke. U jednom od najpoznatijih borilačkih okršaja tog doba, glavna prepreka bit će mu Colt (Chuck Norris), jedini borac koji mu se može suprotstaviti.

Similar Posts