Avengers: Endgame izbrisana scena ostavlja mogućnost Thanosovog povratka

Avengers: Endgame dodaje post-kredit scenu

Ako ste već pogledali Avengers: Endgame u kinima (a ako ovo čitate sigurno jeste), onda znate da za razliku od ostalih filmova Marvelovog Filmskog Svemira, on nema mid/post kredit scene. Umjesto toga, zvuk udaraca čekića se čuje, podsjećajući publiku na trenutke kada je Tony Stark pobjegao iz pećine prije dugo vremena u filmu kojim je sve ovo počelo, Iron Man iz 2008. godine. Međutim, u svom trećem vikendu u kinima, Endgame dodaje dodatne scene nakon završetka filma i premda to nije scena u konvencionalnom smislu, ona pokazuje što dolazi.

Na početku ovog tjedna, drugi trailer za Spider-Man: Far From Home je izašao, pa za razliku od teasera, bio je pun spojlera za Avengers: Endgame. Sada Deadline donosi da ljudi koji budu ovog vikenda vidjeli Endgame će vidjeti najavnu poruku Peter Parkera osobno, Tom Hollanda, koji će najaviti zaljubljenicima u ove filmove da se zadrže do nakon kredita kako bi pogledali posljednji trailer za Far From Home.

Nije baš da često imamo priliku vidjeti trailer povezan za film nakon što film završi. Međutim, može nas podsjetiti na trenutke kada je izašao The Amazing Spider-Man 2, teaser scena iz filma X-Men: Days of Future Past je bila prikazana zbog dogovora između redatelja Marca Webba i 20th Century Foxa. Ovo je sinergetski potez s obzirom na to da se Marvel Studios i Sony udružuju za Spider-Manove MCU avanture i ima još više smisla staviti trailer na Avengers: Endgame s obzirom na to da dok je taj film bio posljednji nastavak Infinity Sage, Spider-Man: Far From Home je posljednji film Faze 3.

Posljednji Spider-Man: Far From Home trailer je bio ogroman uspjeh za Sony, jer je prikupio više od 135 milijuna pogleda samo u prva 24 sata. Također je bio prepoznatljiv zbog najave Tom Hollanda da će u njemu biti spojlera, što je ironično s obzirom na to koliko je osjetljivih detalja radnje slučajno pustio tijekom godina.

Iako je Marvel izvorno bio čvrsto na tome da ne otkriva nikakve specifične i sočne detalje o Avengers: Endgame ispred vremena u marketingu, počevši od ovog tjedna, studio je otvorio puštanje detalja i raznih spojlera iz filma, tako dopuštajući Spider-Man: Far From Home da se pozabavi posljedicama Endgamea. Zajedno s Peter Parkerom koji se vraća u stvarnost nakon što je pet godina izbivao kao i svaka druga osoba izbrisana od strane Thanosa, on također oplakuje gubitak mentora i očinske figure, Tonyja Starka.

Međutim, najveće otkrivanje u Spider-Man: Far From Home traileru je da otvorena rupa u stvarnosti, a Jake Gyllenhaalov Quentin Beck, a.k.a. Mysterio, tvrdi da je s druge Zemlje. S obzirom na Mysterioovu sklonost iluzijama i prevarama u stripovima, ne smijemo zanemariti mogućnost da on laže, ali s obzirom na to kako Avengers: Endgame istražuju različite vremenske rokove, MCU bi uistinu mogao postaviti pozornicu da se u jednadžbu unese odgovarajući multiverzum.

Avengers: Endgame ne odlazi iz kina jedno duže vrijeme, a Spider-Man: Far From Home dolazi u kina 02. srpnja.

Kako izgleda post-kredit scena, pogledajte u nastavku i pretplatite se na naš YouTube kanal:

https://youtu.be/vTpmvUlxZe8

Similar Posts