Apple pravi seriju prema knjigama Isaac Asimova “Foundation” - Svijet filma

Apple pravi seriju prema knjigama Isaac Asimova “Foundation”

Apple je otkupio prava na pravljenje TV serije, prema jednim od najpoznatijih znanstveno-fantastičnih knjiga svih vremena, “Foundation” od Isaac Asimov.

Foundation je jedna od najpoznatijih i najpopularnijih znanstveno-fantastičnih serija knjiga. Iako ju se već nekoliko puta pokušalo adaptirati, čini se kako će to Apple prvom uspjeti, uz pomoć David S. Goyer (scenarist na filmovima Batman Begins, Dark City, Batman vs. Superman), koji će poslužiti kao kreator serije.

Ovo je veliki potez za Apple, koji ima veliki broj korisnika, ali ne nudi sadržaj poput streaming velikana Netflix i Amazon Studios.

Goyer će biti kreator serije zajedno s Josh Friedman (‘The Sarah Connor Chronicles’).

Apple pravi seriju prema knjigama Isaac Asimova “Foundation”

Knjiga je originalno izdana 1942 godine, a pokušala je zamisliti čovječanstvo već rasuto po zvijezdama, a kojim upravlja Galaktičko Carstvo. Jedan povjesničar koristi tehnologiju kako bi predvidio nadolazeće događaje i predviđa da je Carstvu suđena propast u bliskoj budućnosti, te pokušava spasiti sve ljudsko znanje i povijest, kako ne bi bilo izbrisano kada se to dogodi. U knjigama postoje veliki zapleti, koji će sigurno biti veliko iznenađenje onima koji nisu čitali knjige.

Serija će biti smještena u tisućama godinama Foundation, gdje grupa protjeranih otkriva da će stojeći protiv Galaktičkog Carstva biti jedini način da ga spasite od uništenja.

Posljednja dva pokušaja za napraviti adaptaciji knjiga Isaac Asimov “Foundation” knjiga su bili Roland Emmerichov igrani film iz 2011, te pokušaj HBO iz 2014 godine za napraviti seriju. Nažalost ni jedan od tih projekata nije zaživio.

Apple je zaposlen u stvaranju novog sadržaja, a nedavno je otkupio prava na Steven Spielbergove “Amazing Stories”.

Za sada još nema govora o tome kada bi serija mogla izaći, ali se vide znakovi da se na seriji radi i da će do nje kako se sada čini doći. Mislim da će ovo oduševiti svakog ljubitelja znanstvene-fantastike.

Radujete li se seriji prema knjigama Isaac Asimova “Foundation” i mislite li da će serija uspjeti?

Similar Posts