Nova Lord of the Rings knjiga izlazi ove godine!

Nova Lord of the Rings knjiga izlazi ove godine!

Iako se radi o knjizi, a ne filmu ili seriji, vrlo je interesantno da će izaći nedugo nakon što je Amazon otkupio prava za pravljenje nove TV serije iz Lord of the Rings svijeta. Kako će to utjecati na seriju još ne znamo, ali nadamo se uskoro saznati više. 
Nova Lord of the Rings knjiga bi trebala uskoro izaći i otkriti nam malo poznato poglavlje povijesti Među Zemlje. I dok se svijet priprema za Amazonovu Lord of the Rings TV seriju, fanovi i oni novi gledatelji serije će vjerojatno željeti ponoviti ili po prvi puta pročitati knjige, ponovno se upoznavajući sa svijetom J.R.R. Tolkiena, kako bi se što bolje pripremili za seriju.

Puno je toga za popratiti. Već je bilo više prilagodbi izvorne tri knjige koje čine trilogije Gospodara prstenova. Od animiranih prilagodbi redateljskoj ikonografskoj trilogiji Peter Jackson, svijet J.R.R. Tolkien je vidio život u više oblika. Svijet koji Frodo hobit, njegov vjeran prijatelj Samwise, tajanstveni i mudri Gandalf, i drugi, razvili su se u masivni svestrani svemir koji se odvija na više medija i koji je razvio masivnu bazu fanova. S obožavateljima koji žele više istražiti Međuzemlje nakon trilogije Hobita i Gospodara prstenova, Tolkienov sin Christopher zadužen je za katalogiziranje očevog rada i šetnju čitatelja kroz svoj svijet.

Nova Lord of the Rings knjiga izlazi ove godine!

Knjiga će biti zaključak trilogije temeljene na pričama iz The Silmarilliona koji uključuju The Children of Hurin i The Tale of Beren and Luthien. Uključivat će crteže i pločice s bojama Alana Leeja, koji je osvojio Oscar za najbolju scenografiju za svoj rad na prilagodbi Jacksonova Return of the King. To bi mogao biti ključni znak za fanove koji se raduju TV seriji Gospodara Prstenova, da vrijedi obratiti pažnju na ovu knjigu, osobito s vijestima da bi Jackson mogao producirati Amazonovu Lord of the Rings seriju.

Kada ljudi danas razmišljaju o fantaziji, često misle na HBO-ovu TV show “Game of Thrones” na temelju knjiga Georgea R. R. Martina. Dok većina velikih fantazija ima slične korijene u pričama o velikim čudovištima i tajanstvenim osuđenim romansama, Pad Gondolina zvuči malo više poput Game of Thrones od drugih priča o Međuzemlju. To dalje sugerira da bi to moglo biti uključeno u pripovijest o nadolazećoj TV adaptaciji Lord of the Rings. U svakom slučaju vrlo je interesantno vrijeme objavljivanja.

Tale of Earendale, ili Fall of Gondolin, kako će se sada zvati, je široka opsežna priča koja obiluje fantastičnim čudovištima i uzbuđenjem za ljubitelje svih nijansi. Čak i ako se Amazonov program “Gospodar prstenova” ne prilagodi, knjiga zvuči kao da ju mora pročitati svaki fan Tolkiena i Međuzemlja.

Similar Posts