Warner Bros. posegnuo za drastičnim mjerama: Svi njihovi filmovi u 2021. će izaći hibridno na streamingu i u kinima!

Warner Bros. posegnuo za drastičnim mjerama: Svi njihovi filmovi u 2021. će izaći hibridno na streamingu i u kinima!

U najavi bez presedana, studio će poslati 17 filmova – uključujući Matrix 4,’ ‘The Suicide Squad’ i ‘Dune’ na svoju streaming uslugu na 31 dan, istog dana kad su izašli u kina.

Warner Bros. planira brzi odgovor na tekuću pandemiju COVID-19, koja je zatvorila kina u zemlji. Nakon što je 25. prosinca objavio da će Wonder Woman 1984 otići u HBO Max, kao i u kina, studio je postavio sličan put za svoje filmove iz 2021. godine usred neizvjesnosti oko toga kada će se prikazivanje filmova vratiti u normalu.

Studio je najavio izdanja datuma za svoju ploču od 17 filmova, koja će se na HBO Max pojaviti u trajanju od jednog mjeseca, a počinje istog dana kada će biti dostupna u američkim kinima.

Studijska ploča iz 2021. uključuje projekte kao što su The Suicide Squad, The Matrix 4, Dune, Godzilla vs. Kong i Space Jam: A New Legacy. Ostali filmovi uključuju Little Things, Judas and the Black Messiah, Tom & Jerry, Mortal Kombat, Those Who Wish Me Dead, The Conjuring: The Devil Made Me Do It, In The Heights, Reminiscence, Malignant, The Many Saints of Newark, King Richard i Cry Macho.

Potez bez presedana vjerojatno će zateći vlasnike kina i uznemiriti model koji postoji desetljećima. Warner Bros. naglašava da su to pravila samo za pandemiju, ali nakon što se nešto prekrši, možete li ga stvarno ponovno sastaviti? To također izaziva ozbiljnu zabrinutost cijelog svijeta filma u 2021.

Izvori kažu da su se te rasprave držale blizu i nisu dijelile s mnogim izlagačima. Warner Bros. vjerojatno će se morati složiti s daleko izdašnijim uvjetima s vlasnicima kina kako bi izbjegli bojkot svojih filmova. Upućeni kažu da je podjela prodaje ulaznica Wonder Woman iz 1984. godine za izlagače daleko bolja od uobičajene. Izvori također kažu da studio nije obavijestio partnere kao što je Legendary, koji ima Godzillu Vs Kong, da su njihovi filmovi uključeni u ovaj plan.

“Živimo u neviđenim vremenima koja zahtijevaju kreativna rješenja, uključujući ovu novu inicijativu za Warner Bros. Pictures Group”, rekla je Ann Sarnoff, predsjednica i izvršna direktorica WarnerMedia Studios i Networks Group. “Nitko ne želi filmove na velikom ekranu više nego mi. Znamo da je novi sadržaj žila kucavica kino izložbe, ali moramo to uravnotežiti sa stvarnošću da će većina kazališta u SAD-u vjerojatno raditi smanjenim kapacitetom tijekom 2021. Ovim jedinstvenim jednogodišnjim planom možemo podržati naše partnere u izložbi stalnim nizom filmova svjetske klase, a istovremeno pruža gledateljima koji možda nemaju pristup kinima ili nisu baš spremni za povratak u kino priliku da vide naše nevjerojatne filmove iz 2021. godine. Doživljavamo to kao dobitak za ljubitelje filma i izlagače te smo izuzetno zahvalni našim filmskim partnerima što rade s nama na ovom inovativnom odgovoru na ove okolnosti. “

“Nakon razmatranja svih dostupnih opcija i projiciranog stanja filma tijekom 2021. godine, došli smo do zaključka da je ovo najbolji način za prikazivanje filmova tvrtke WarnerMedia u sljedećih 12 mjeseci”, rekao je izvršni direktor WarnerMedije Jason Kilar. “Što je još važnije, planiramo donijeti potrošačima 17 izvanrednih filmova tijekom cijele godine, dajući im izbor i moć da odluče kako žele uživati ​​u tim filmovima. Naš je sadržaj izuzetno vrijedan, osim ako sjedi na polici i nitko ga ne vidi. Vjerujemo da ovaj pristup služi našim obožavateljima, podržava izlagače i filmaše i poboljšava HBO Max iskustvo stvarajući vrijednost za sve.”

“Ovaj hibridni model izložbe omogućuje nam najbolju podršku našim filmovima, kreativnim partnerima i filmovima općenito tijekom 2021. godine”, rekao je predsjednik Warner Bros. Pictures Group Toby Emmerich. “Imamo fantastičnu, široku paletu naslova nadarenih i vizionarskih filmaša sljedeće godine, i uzbuđeni smo što ćemo ove filmove moći predočiti pred publikom širom svijeta. I, kao i uvijek, podržat ćemo sva naša izdanja inovativnim i robusnim marketinškim kampanjama za njihove kazališne prvijence, istodobno ističući ovu jedinstvenu priliku da svoje filmove doma gledamo i putem HBO Maxa. “

HBO Max dostupan je samo u Sjedinjenim Državama, a Warnersovi će se filmovi iz 2021. godine prikazivati ​​u međunarodnim kinima kako je planirano. Potez dolazi nakon što su Warners ovog ljeta u kinima pustili Tenet Christophera Nolana usred izazova s ​​kojima se suočila pandemija.

Universal je već skratio kino prozore svojim jedinstvenim VOD planom koji je postavljen zbog pandemije.

Similar Posts