'Spider-Man: Far From Home' prešao milijardu dolara zarade

‘Spider-Man: Far From Home’ prešao milijardu dolara zarade

Neš ti iznenađenja, ali Marvel je opet uspio. Najnoviji izdanak Marvelovog Filmskog Svemira prešao je crtu od milijardu dolara zarade na svjetskom tržištu.

Kada se sve zbroji, i ništa ne oduzme, 2019., je bila najuspješnija Marvelova godina dosada. Uz sve moguće rekorde koje je porušio, MCU je po prvi put u jedanaest godina svog postojanja postigao da mu svi filmovi u jednoj godini zarade više od milijarde dolara. Nakon pomalo i iznenađujuće velike zarade filma Captain Marvel ($1.12 milijardi), te naravno filma Avengers Endgame koji je ne samo zaradio skoro pa trostruko više ($2.79 milijardi), nego je i prošlog vikenda konačno pobijedio Avatar u vrlo tijesnoj utrci za tron filma sa najvećom zaradom svih vremena. Dodatni šlag na tortu je postavio sada i Far From Home.

'Spider-Man: Far From Home' prešao milijardu dolara zarade

Far From Home je jubilarni 40. film uopće koji je ušao u billion dollar club. Također je i šesti od sveukupno 11 filmova Faze 3  MCU-a koji je to postigao, njegov uspjeh sada je ukupnu zaradu cijelog MCU-a postavio na $22.5 milijardi čime je i više nego uvjerljivo financijski najbogatija filmska franšiza u povijesti. Dodatno, Far From Home je i prvi solo film o bacaču mreže koji je postigao ovaj rezultat.

Povezano: Ekskluzivno: Avatar je pao! Avengers Endgame je film s najvećom zaradom svih vremena!!!

Nakon izlaska filma po internetu su se počele širiti glasine da je Sony (koji još uvijek drži prava za lik Spider-Mana), prekinuti dogovor sa Disneyem, koji dozvoljava da ga Disney i Marvel Studios koriste u MCU-u, ukoliko Far From Home ne zaradi više od milijardu dolara. No, čak i da je to istina, fanovi Tom Hollanda i njegovog Petera Parkera sada mogu mirno spavati, a napominjem da Holland na svom trenutnom ugovoru ima obvezu snimiti još jedan film, koji će vjerojatno biti zasad neimenovani, treći Spider-Man solo film, koji još uvijek nije službeno potvrđen (a neće ni biti dok nedavno najavljena Faza 4 ne odradi svoje). Dakako, s obzirom na svoje godine, potencijal i predanost ovoj ulozi, lako je za pretpostaviti da to neće biti zadnji ugovor koji će Holland imati sa Marvelom. Vrijeme će pokazati, ali od Spider-Mana još uvijek puno očekujemo u daljnjem razvoju MCU-a. I naravno, i dalje očekujemo ove sjajne, kako kritičke, tako i komercijalne uspjehe.

Similar Posts