Neš ti iznenađenja, ali Marvel je opet uspio. Najnoviji izdanak Marvelovog Filmskog Svemira prešao je crtu od milijardu dolara zarade na svjetskom tržištu.

Kada se sve zbroji, i ništa ne oduzme, 2019., je bila najuspješnija Marvelova godina dosada. Uz sve moguće rekorde koje je porušio, MCU je po prvi put u jedanaest godina svog postojanja postigao da mu svi filmovi u jednoj godini zarade više od milijarde dolara. Nakon pomalo i iznenađujuće velike zarade filma Captain Marvel ($1.12 milijardi), te naravno filma Avengers Endgame koji je ne samo zaradio skoro pa trostruko više ($2.79 milijardi), nego je i prošlog vikenda konačno pobijedio Avatar u vrlo tijesnoj utrci za tron filma sa najvećom zaradom svih vremena. Dodatni šlag na tortu je postavio sada i Far From Home.

Far From Home je jubilarni 40. film uopće koji je ušao u billion dollar club. Također je i šesti od sveukupno 11 filmova Faze 3  MCU-a koji je to postigao, njegov uspjeh sada je ukupnu zaradu cijelog MCU-a postavio na $22.5 milijardi čime je i više nego uvjerljivo financijski najbogatija filmska franšiza u povijesti. Dodatno, Far From Home je i prvi solo film o bacaču mreže koji je postigao ovaj rezultat.

Povezano: Ekskluzivno: Avatar je pao! Avengers Endgame je film s najvećom zaradom svih vremena!!!

Nakon izlaska filma po internetu su se počele širiti glasine da je Sony (koji još uvijek drži prava za lik Spider-Mana), prekinuti dogovor sa Disneyem, koji dozvoljava da ga Disney i Marvel Studios koriste u MCU-u, ukoliko Far From Home ne zaradi više od milijardu dolara. No, čak i da je to istina, fanovi Tom Hollanda i njegovog Petera Parkera sada mogu mirno spavati, a napominjem da Holland na svom trenutnom ugovoru ima obvezu snimiti još jedan film, koji će vjerojatno biti zasad neimenovani, treći Spider-Man solo film, koji još uvijek nije službeno potvrđen (a neće ni biti dok nedavno najavljena Faza 4 ne odradi svoje). Dakako, s obzirom na svoje godine, potencijal i predanost ovoj ulozi, lako je za pretpostaviti da to neće biti zadnji ugovor koji će Holland imati sa Marvelom. Vrijeme će pokazati, ali od Spider-Mana još uvijek puno očekujemo u daljnjem razvoju MCU-a. I naravno, i dalje očekujemo ove sjajne, kako kritičke, tako i komercijalne uspjehe.