'Shazam!' 2 dobio datum izlaska

‘Shazam! 2’ dobio datum izlaska

Unatoč svemu DCEU i dalje ne misli stati, nastavak ovogodišnjeg filma Shazam! dobio je datum izlaska.

Film je bio službeno najavljen prošlog vikenda na CCXP u Sao Paulu. A sada i sigurno znamo da Shazam! 2 u kina dolazi 1. travnja 2022.

Unatoč vrlo trnovitoj fazi sa relativno fulanim filmovima Suicide Squad Justice League, uspjeh solo filmova Wonder Woman, Aquaman Shazam! usadili su WB-u i DC-u u glavu da se ne isplati brzati sa timskim filmovima, već put do toga treba postepeno graditi kroz solo filmove koji su vrlo dobro prolazili kako kod kritike, tako i na kino-blagajnama. Sljedeće godine nam dolaze Birds of Prey Wonder Woman 1984, a godinu kasnije The Batman, popravni ispit The Suicide Squad kojeg sada vodi redatelj James Gunn te spin-off Shazama – Black Adam. Sada je i kalendar DC-a za 2022. godinu napunjen. DC godinu otvara sa nastavkom Shazama 1. travnja, nastavlja sa filmom The Flash koji nakon nekoliko godina produkcijskog pakla je dobio datum izlaska – 1. srpanj 2022., a završit će sa Aquaman 2 22. prosinca iste godine.

Ulogu naslovnog heroja u Shazamu 2 će ponovno imati Zachary Levi, a očekuje se da će mu se pridružiti i Asher Angel i Jack Dylan Grazer. David F. Sandberg vratit će se režiji nastavka nakon što je prvi film prikupio gotovo $365 milijuna širom svijeta. Henry Gayden također se vraća kako bi napisao scenarij, jer je studio sada oprezan te se ne želi igrati s uspješnom formulom.

Ono što je zanimljivo, ovaj nastavak izlazi svega tjedan dana prije nastavka Marvelovog animiranog hita Spider-Man: Into the Spider-Verse. Ostaje nam za vidjeti imaju li obje stripovske kuće hrabrosti ići jedni drugima na noge ili će jedan od njih ići linijom manjeg otpora pa pronaći neki slobodniji termin za izlazak filma.

Ponavljamo, Shazam! 2, u kinima od 1. travnja 2022.

Similar Posts