Gladiator (2000)

Russell Crowe otkriva da je njegov Gladiator Maximus gotovo imao drugačiju sudbinu

Ove godine je 20ta godišnjica od izlaska kultnog filma Gladiator, koji je osvojio čak 5 Oscara. Međutim, iako je film postao fanovski i Oscarovski favorit, scenarij je prošao neke velike izmjene samo nekoliko tjedana prije početka produkcije – s Russellom Croweom i Ridleyjem Scottom koji su sami radili ispravke na njemu.

U novom izdanju Empirea, Crowe je pričao o stvaranju Maximusa i više, te potvrdio da osvetnički heroj nije uvijek imao sudbinu završavanja u grobu.

U originalnom scenariju, Maximus Decimus Meridius je preživio finalne kredite – ali kako su Crowe i Scott prepravljali priču, nisu vidjeli druge opcije nego da on umre.

““Taj ‘My name is Maximus…’ govor je zapravo bilo oproštajno pismo,” Crowe kaže za Empire. “Sjećam se da mi je Ridley prišao na setu i rekao: ‘Gle, kako se to oblikuje, ne vidim da preživiš. Ovaj lik je samo o jednom činu osvete za svoju ženu i dijete, a kad jednom to postigne, što on ima raditi?’ A moja šala na to je bila, ‘Da, što Maximus radi? Završi li vodeći pizzeriju pored Koloseuma?’ On ima jednu svrhu, što znači susresti svoju ženu u zagrobnom životu i ispričati se što nije bio tamo za nju. I to je to.”

Similar Posts