Recenzija: Trespass Against Us (2016)

Recenzija: Trespass Against Us (2016)

Obiteljska drama o čovjeku koji pokušava pobjeći od svoje zločinačke obitelji i započeti novi život zasigurno vas neće ostaviti ravnodušne.

Žanr filma:

akcija, kriminalistički, drama

Redatelj:

Adam Smith

Scenarist:

Alastair Siddons

Glumci:

Michael Fassbender, Brendan Gleeson, Lyndsey Marshal

 Trespass Against Us (2016) on IMDb

Recenzija: Trespass Against Us (2016)
Colby Cutler, glava obitelji

Trespass against us (Nož u našim leđima) režirao je Adam Smith, a u njemu glume Michael Fassbender (Chad Cutler), Berndan Gleeson (Colby Cutler) i Lyndsey Marshai (Kelly Cutler).

Film prati mafijaški način života tri generacije obitelji Cutler koja zajedno živi u kamp prikolicama blizu jednog malog naselja u Velikoj Britaniji. Ugođaj filma je većinu vremena „lagan“, uživao sam u humorističnim i emotivnim događajima u obitelji bez prevelikog osjećaja težine, nije bilo ogromnih sukoba. Posebno je jaka i dobro prikazana veza između Chada i njegovog sina.

Najveći je sukob između Chad-a i Colby-a, dvoje ljudi s drukčijim pogledima na svijet i načinima odgoja djece. Chad želi živjeti pošteno, a Colby misli da mora ostati s obitelji. Mislim da sukob nije dobro prikazan jer odlučnost koju Chad ima ne pokazuje pred ocem. Stalno govori da će otići, ali nikako da to napravi nego opet nastavlja raditi ono što mu Colby naredi. Situacija čak ni na kraju filma nije riješena nego ostaje nedovršena.

Zaplet radnje kreće nakon što policija počinje istraživati pljačku i sumnjiči obitelj Cutler. Toliko sam se vezao za likove obitelji (osim Colby-a) da sam se našao u vrlo teškoj poziciji. Htio sam da Chad nastavi miran život sa svojom obitelji, ali s druge sam strane znao da on mora odslužiti kaznu za svoje zločine.

Policajci i mještani sela su jako antipatični i obožavao sam svaki trenutak kada bi im netko iz obitelji Cutler „odbrusio“ na vrlo humorističan način.

Malo veća mana ovoga filma je pretjerana i nelogična upotreba nasilja (to jest vandalizma). U puno scena rade nezakonite radnje koje nemaju nikakvo značenje niti povoda.

SPOILER U SLJEDEĆOJ REČENICI

Koliko god nam likovi bili dopadljivi i iako mi ne želimo da odu u zatvor to se mora dogoditi jer su počinili zločine, a na kraju samo Chad ode u zatvor, a ne i ostali.

Druge je zanimalo i ovo...