Cleopatra će biti Prljavi, Krvavi, Politički triler! - Svijet filma

Cleopatra će biti Prljavi, Krvavi, Politički triler!

Scenarist David Scarpa kaže da će nadolazeći Sony biografski film Cleopatra biti prljavi, krvavi, politički triler film! Ne mogu dočekati vidjeti.

Prema knjizi Stacy Schiff, biografija Cleopatra: A Life, film o Egipatskoj kraljici je u izradi već godinama, s Angelinom Jolie u glavnoj ulozi, za koju se još ne zna status na filmu i velikim redateljima James Cameron, David Fincher i Paul Greengrass, koji su svi, na kraju, odbili film. Na scenariju su do sada radili Eric Roth, Brian Helgeland i sada David Scarpa koji je napisao skriptu za film.

Cleopatra će biti Prljavi, Krvavi, Politički triler!

Cleopatra, Egipatska kraljica koja je uspjela zavesti i Julius Caesar i Marc Antony, dugo vremena već fascinira Hollywood. Rani filmaši su često voljeli praviti filmove o njoj, a prvi je bio davne 1917 godine od Theda Bara, nažalost film je izgubljen. Cecil B. DeMille je napravio priču Cleopatri u 1932, s Claudette Colbert. George Bernard Shaw film ‘Casear and Cleopatra’ došao je na velike ekrane u 1945 s Vivien Leigh kao Cleo. U 1963, Fox je napravio veliku i visoko budžetnu adaptaciju Cleopatre u kojoj su glumili Elizabeth Taylor i Richard Burton. Film je koštao $31 milijun, što ga je učinilo najskupljim filmom u povijesti, u to vrijeme.

U razgovoru za THR, David Scarpa je razgovarao o Sonyjevoj adaptaciji filma Cleopatre. Scarpa je rekao da će ovog puta pokušati zaobići standardni epski pristup i pokušati se više usredotočiti na Cleopatru kao političku osobu:

S Cleopatra … umjesto da radimo prestižni film – tri sata dugačak, pun raskoši, ljude s Engleskim naglascima i slično – mi ćemo ga tretirati kao politički triler. Prljav, krvav, pun ljudi koji psuju i imaju sex i sve te druge stvari i samo ćemo ga tretirati kao dvosatni film, opaki politički triler, pun ubojstava i slično. Potpuno u suprotnom smjeru od toga kako mislimo da će film ići.

Cleopatra će biti Prljavi, Krvavi, Politički triler!

Stacy Schiffov Cleopatra: A Life je bio jako dobro prihvaćen, upravo zbog toga što se odmakao od Cleopatre kao mita i prikazao kompleksnu ženu ispod toga. Scarpin opis se čini kao da će i oni krenuti tim putem. Umjesto Cleopatre kao božice i osobe koja nosi fantastičnu odjeću, ponudit će nam Cleopatru političarku. Naravno politika je u to vrijeme bila znatno krvavija i prljavija nego što je to danas. Scarpa daje naslutiti da će ipak ostaviti zabavne stvari poput sexa i psovki, dok će prikazati bolji opis Cleopatre kao osobe.

Inače kao redatelj filma se veže Denis Villeneuve, koji iako za sad još nije potvrđen, čini se vrlo vjerojatnim da će biti. On je trenutno jedan od najtraženijih redatelja na svijetu, a režirao je Blade Runner 2049, Sicario, Arrival, Prisoners i druge.

Iako su već mnogi pali od Cleopatrine ruke (filma), Denis Villeneuve je već više puta dokazao da se može nositi s izazovima, a posljednji, Blade Runner, je bio veliki izazov. Ipak, Cleopatra je pobijedila puno njih prije njega, pa se nadamo da će se on uspjeti nositi s ovim filmom i ostati do samog kraja. Osim Cleopatre, veže se i za novu adaptaciju Dune filma, očigledno je da se čovjek voli uhvatiti u koštac s izazovima.

Druge je zanimalo i ovo...