Rotten Tomatoes: 'Hustlers' iznad svih očekivanja, 'The Goldfinch' podbacio

Rotten Tomatoes: ‘Hustlers’ iznad svih očekivanja, ‘The Goldfinch’ podbacio

Prošlog vikenda su na filmskom festivalu u Torontu, uz mnoge druge nadolazeće filmove, svoje premijere imali i filmovi Hustlers sa Jennifer Lopez i The Goldfinch sa Nicole Kindman i Anselom Elgortom. Oba ta filma će u našim kinima zaigrati za tri dana, a također su imenovani glavnim rivalima za prevagu sljedećeg vikenda, kako na kritičkom, tako i na komercijalnom polju.

I dok za komercijalne rezultate moramo čekati službeni početak kino-distribucije, što se tiče ovog kritičkog dijela, Hustlers je tu odnjeo vrlo uvjerljivu pobjedu. Film Lorene Scafarie o skupini striptizeta koje namjeravaju opljačkati stalne i ugledne posjetitelje njihovog strip-kluba dobio je čak 95% pozitivnih kritika nakon 20 zaprimljenih recenzija, što je zaista izniman rezultat s obzirom da je riječ o vrsti filma koja obično dobiva u najmanju ruku mlake kritike. Iako je tehnički u glavnoj ulozi Constance Wu, kritika je rekla da je Jennifer Lopez stopostotna dominacija i apsolutno najjači adut cijelog filma. Gotovo jednoglasno je imenovan najboljim filmom STX Entertainmenta, a išlo se toliko daleko da su neki kolege recenzenti već sad trpali i Oscar u Jenniferine ruke.

Rotten Tomatoes: 'Hustlers' iznad svih očekivanja, 'The Goldfinch' podbacio

S druge strane, drama The Goldfinch sa Anselom Elgortom, Nicole Kidman i Sarah Paulson dobio je svega 29% posto (što je čak i dobro ako je još sinoć imao 13%). Snimljen prema knjizi Donne Tartt koja je za tu knjigu dobila Pultzerovu nagradu i ktome je mjesecima nakon izlaska bila na listi najprodavanijih knjiga. Priča govori o Theu, koji je kao 13-godišnjak išao sa svojom majkom u Metropolitan Museum of Art, no tamo će se naći i terorist koji će pobiti nekoliko ljudi zajedno sa njegovom majkom, a Theo će u strci uzeti sliku koja se njegovoj majci najviše svidjela i pobjeći. Kroz godine će ta slika postati njegovo osobno blago, ali ubrzo će ga uvući i u kriminalno podzemlje gdje sve vrvi dilerima drogom i umjetninama.

Usporedbe radi, na Metacritic stranici, Hustlers je dobio vrlo visoku ocjenu – 80, dok se The Goldfinch morao zadovoljiti sa 46.

Od ostalih filmova koji su svoju premijeru imali u Torontu, vrijedi spomenuti Rian Johnsonov film Knives Out sa Daniel Craigom, Chris Evansom i Jamie Lee Curtis u glavnim ulogama. FIlm nakon 13 prikupljenih recenzija ima maksimalnih 100%, ali taj film u kina stiže tek 27. studenog tako da ćemo se morati još malo strpiti, a vjerojatno će do tad doći i još recenzija. Taj film na Metacritic trenutno ima ocjenu 85, što je također odličan rezultat.

Hustlers The Goldfinch startaju u našim kinima od 12.9. Koji film ćete Vi ići pogledati?

Similar Posts