Recenzija: The Last Thing He Wanted (2020)

Recenzija: The Last Thing He Wanted (2020)

Pogledali smo novi Netflixov krimi misterija film s Benom Affleckom i Anne Hathaway u glavnim ulogama, The Last Thing He Wanted. Našu recenziju filma The Last Thing He Wanted pročitajte u članku.

Žanr:

Krimi, drama, misterija

Redatelj:

Dee Rees

Scenarist:

Joan Didion, Dee Rees

Glumci:

Rosie Perez, Ben Affleck, Anne Hathaway, Willem Dafoe

Radnje ukratko:

Film prati samohranu majku i novinarku veteranku koja istražuje aktivnost pobunjeničkih skupina Kontre u Središnjoj Americi, daleko od kuće, gdje nailazi na vječite cenzure, a ujedno se bori sa svojim bolesnim ocem.

Recenzija: The Last Thing He Wanted (2020)

Dee Rees, redateljica hvaljenog filma “Mudbound,” upustila se u drugu suradnju s Netflixom na ovom novom krimi misterija filmu naziva “The Last Thing He Wanted.” Film je temeljen na knjizi Joan Didion istog imena. Okupili su neka vrhunska glumačka imena, poput Anna Hathaway, Willem Dafoe, Bena Afflecka, Rosie Perez i Toby Jones. Pa što bi moglo poći po zlu? Očigledno puno toga!

Anne Hathaway je novinarka odlučna istražiti kako američki vojni viškovi oružja završavaju u Nikaragvi. Rosie Perez je njezina radna kolegica i prijatelj, fotograf. Willem Dafoe, njezin otac, moli joj za pomoć oko poslovnog dogovora. Ubacite tu vrlo slabu pod radnju, Anne kao samohranu majku koja svoje dijete stavlja u internat. Ben Affleck je političar. To je otprilike sve vam mogu reći o ovoj totalno rastavljenoj priči filma.

“The Last Thing He Wanted” na izvjestan je način jedno vrlo iritantno iskustvo. Njegova glavna snaga su glumačke predstave, a to se ponajviše odnosi na odličnu Anne Hathaway i dobro uklopljenu sporednu ulogu Willema Dafoea. Rosie Perez i Ben Affleck također su bili dobri, ali iskreno, nisu im dali dovoljno prostora kako bi se zaista istakli. Bilo je to vrlo žalosno za gledati. Takva odlična glumačka postava, s odličnim izvedbama u jednom tako lošem filmu. Pa Netflix, gdje ti je pamet bila.

Iako nisam čitao knjigu, pa ne mogu govoriti o njoj, vjerujem da je ovo bila jedna vrlo loša adaptacija. Očajan scenarij i priča su totalno uništili ovaj film. Od početka do kraja dosadan i ne zanimljiv film. Došlo mi je da ga ugasim na pola koliko je bio dosadan, ali mi je bilo žao ne pogledati ovu glumačku postavu do kraja.

Pazite se samo ovog trailera iznad, predstavlja film u boljem svijetlu nego što to zaista i je

Scenarij je nepovezan, nefokusiran, ne uvlači vam se pod kožu, ne nosi težinu koju bi trebao i na kraju je potpuno razočaravajuć te je definitivno glavni razlog što je ovaj film toliko loš. Tijekom gledanja imao sam osjećaj kao da je svaka scena zasebno i odvojeno snimana, kao da ona prije nje više nije imala nikakve važnosti i smisla.

Uz to, opet se Amerika uzdiže u visine, a poprilično loša slika se prikazuje za druge zemlje. Neki detalji nemaju veze s vezom, poput nekih udaljenosti koje Hathaway prelazi, kao i to da nigdje granice nije vidjela i slično. Puno loših detalja, koje će neki možda primijetiti, dok drugi neće, ali će vjerojatno gotovo svi primijetiti koliko je ovaj film dosadan.

I dok su glumci odlični i dobro odradili dobivene poslove, njihovi likovi su poprilično jednodimenzionalni i ne pretjerano zanimljivi. Razočaranje je veće kada se sjetimo da su Hathaway i Affleck u karijeri glumili Catwoman i Batmana, dok je Dafoe glumio Green Goblina (sve vrlo zanimljivi likovi), a sada su spali na ovako niske grane.

Vizualno je film “The Last Thing He Wanted” snimljen poprilično dobro, a i glazba u filmu je dosta dobra, samo to je ipak puno premalo da bi se spasio od dosade koja je. Bez priče, sve drugo ne pomaže.

Vaša ocjena filma The Last Thing He Wanted

Similar Posts