Recenzija: The Darkest Minds (2018)

Recenzija: The Darkest Minds (2018)

Pogledali smo novi znanstveno-fantastični, triler film, pravljen prema knjizi istog imena, The Darkest Minds. Našu recenziju filma The Darkest Minds pročitajte u članku. 

Hrvatski naziv:

Mračni Umovi

Žanr filma:

Sci-fi, triler

Redatelj:

Jennifer Yuh Nelson

Scenarist:

Alexandra Bracken, Chad Hodge

Glumci:

Mandy Moore, Gwendoline Christie, Amandla Stenberg

Radnja ukratko:

Nakon što bolest ubije 98% Američke djece, preživjelih 2% razviju supermoći i smješteni su u internacijske kampove. 16-godišnja djevojka pobjegne iz kampa i pridruži se grupi drugih tinejđera u bjegu od vlade.

Trailer: The Darkest Minds (2018) - Svijet filma

Kada tinejdžeri počnu misteriozno razvijati svoje nove, snažne sposobnosti, budu proglašeni prijetnjom od strane vlade. Šesnaestogodišnja Ruby, jedna od najmoćnijih mladih ljudi s kojim se itko susreo, bježi iz kampa i pridružuje se skupini odbjeglih tinejdžera koji traže sigurno utočište. Uskoro ta novostvorena obitelj shvaća da, u svijetu u kojemu su ih odrasli izdali, bježanje nije dovoljno te će im morati pružiti otpor, koristeći svoju kolektivnu moć da ponovno preuzmu kontrolu nad svojom budućnošću.

The Darkest Minds je novi tinejdžerski ‘superhero’ film, pravljen prema vrlo popularnim knjigama za mlade. Kao što često u takvom slučaju bude, film je maksimalno razočarao.

Trailer filma je izgledao vrlo dobro, iako se već tamo vidjelo da je ovo film samo za vrlo mlade tinejdžere. The Darkest Minds jako podsjeća na film Divergent, gdje su likovi također klasificirani po bojama, te recimo The Hunger Games, The Giver i Maze Runner. Sve filmovi za tinejdžere, a veze ih i to što su, osim The Hunger Games (2012), svi izašli 2014. godine. Tu informaciju vam navodim zato što želim reći kako je vrijeme popularnosti tinejdžerskih filmova odavno prošlo. Čak i nastavci ovih gore navedenih filmova, nisu baš najbolje prošli na kino blagajnama, a ni kod kritike i gledatelja.

The Darkest Minds je nažalost po svemu lošiji od gore navedenih filmova. Radnja je potpuno nezanimljiva i previše puta viđena, likovi su gotovo kopije iz prijašnjih teen filmova, gluma je… pa slaba, glavna glumica Amandla Sternberg (Ruby) je jedina izgledala kao da se trudi stvoriti neku povezanost s gledateljima, ali i njoj je to slabo polazilo za rukom. Ostali su toliko ne interesantni, da mi je bilo teško pratiti tko je tko – ne zato što su tako složeni, nego što su dosadni.

Očekivao sam da će vizualno film izgledati odlično, a čak su i tu uspjeli razočarati. Iako ima nekih svijetlih trenutaka, dosta su rijetki i većinom se ide na neko bježanje, te vrlo loše i zamorne dijaloge.

Možda bi se ovaj film više svidio mladima, no teško da bi ga ja nekome preporučio.

Trailer filma The Darkest Minds

Similar Posts