Recenzija: Ozark (sezona 3)

Pogledali smo treću sezonu Netflixove krimi, drama, triler serije Ozark. Našu recenziju treće sezone pročitajte u članku.

Žanr serije:

Krimi, drama, triler

Kreator:

Bill Dubuque, Mark Williams

Glumci:

Jason Bateman, Jason Butler Harner, Anthony Collins

Radnja ukratko:

Temeljeno na mračnoj stvarnosti, ova priča usmjerena na novac okreće se oko financijskog planera Marty (Jason Bateman) i Wendy Bird (Laura Linney), te njihovog iznenadnog preseljenja zajedno s djecom iz predgrađa Chicaga u ljetovalište u Missouri Ozarku. Umjesto poznatih nebodera i trgovačkih podova, Ozark istražuje kapitalizam, obiteljsku dinamiku i opstanak kroz oči (išta osim) običnih Amerikanaca.

Recenzija: Ozark (sezona 3)

Ozark je počeo kao nešto poput siromašne verzije Breaking Bad serije, međutim, od tada je pronašao svoj napeti, uvrnuti identitet. Serija je pripremila odličnu priču za svojih dvoje glavnih likova koje glume Jason Bateman i Laura Linney, a treća sezona je do sada najbolje što je ova Netflixova serija imala za ponuditi.

Majstor za novce Marty Byrde (Bateman, koji je i izvršni producent, a ponekad i redatelj) i njegova žena Wendy (Linney) nastavljaju hodati po rubu oštrice noža, vodeći kasino koji u suštini služi za pranje novca Meksičkom narko kartelu. Postoje loši šefovi, a postoje i oni kod kojih neuspjeh nije opcija.

Kao i obično, stvari se zakompliciraju, a možda glavni razlog tome je što se par razilazi oko toga što je najbolje za unapređenje posla i oboje donose svoju dozu nemilosrdnosti.

U jednoj od tih prljavih igrica oboje pokušaju potplatiti svog bračnog savjetnika da se priključi njihovoj strani, igra koju psiholog (Marylouise Burke) urnebesno prihvaća.

Druga velika nit sezone obuhvaća Wendyjnog brata Bena (Tom Pelphrey), izgubljenu dušu koja pronalazi svoje mjesto među njima. Ipak, nisu svi stvoreni za ovaj život, iako Ben uspijeva stvoriti odnos s Martyjevom okorjelom desnom rukom Ruth (Julia Garner), koja počne preispitivati lojalnost obitelji Byrdes prema njoj.

Za kraj je tu odvjetnica kralja kriminala Helen (Britanska glumica Janet McTeer), koja služi kao njegove oči u Americi; i FBI agentica (Jessica Frances Dukes) koja je na tragu Martyja, koja ga uključuje u prilično složenu igru mačke i miša.

Baš poput “Breaking Bad,” “Ozark” piše priče svojih likova koji naizgled nemaju šansi za izlazak, samo kako bi ipak pronašli tu prijeko potrebnu slamčicu spasa. Međutim, ono na što se ova sezona Ozarka najviše fokusira je produbljuje odnosa između Martyja i Wendy, koja pokazuje svoju čeličnu stranu u konverzaciji sa svojim bratom, gdje mu pojašnjava kako “borba za život” proširuje opseg sposobnosti pojedinca.

Činjenica je da se Marty, Wendy i njihova sve više uključena djeca (Sofia Hublitz, Skylar Gaertner) sve bolje prilagođavaju teškim situacijama u koje su ubačeni, dok imaju posla s ljudima koji nemaju problema s ostavljanjem tijela iza sebe ako nije sve prema njihovom planu. Sve to dok ih gledatelji gledaju kako očvršćavaju pred njihovim očima.

Kada je imao svoju premijeru, “Ozark” se činio kao solidan dodatak dosta punom krimi žanru. Nakon tri sezone, ova serija se pretvorila u nešto puno više od toga, miješanjem zločinačke nemilosrdnosti s obiteljskom dinamikom izgrađenom na manipulacijama.

To možda nije život za sve, ali do sada je postao, očigledno, za obitelj Byrdes.

Similar Posts