Recenzija: The Invisible Guest

Recenzija: The Invisible Guest

Dok sat otkucava, uz pomoć stručnjaka za pripreme svjedoka, uspješan poduzetnik, optužen za ubojstvo, ima manje od tri sata da bi došao do neprolazne obrane.

Žanr filma:

Krimi, misterija, triler

Redatelj:

Oriol Paulo

Scenarist:

Oriol Paulo

Glumci:

Mario Casas, Ana Wagener, Jose Coronado

The Invisible Guest

Contratiempo (Engleski: “The Invisible Guest”) je Španjolski misteriozni triler film, pušten u kina 06. siječnja 2017. To je drugi triler film redatelja Oriol Paulo, nakon El Cuerpo (The Body, 2012).

The Invisible Guest film, vrlo slično počinje prvom triler filmu redatelja Oriol Paula, The Body, tako što priča počinje vrlo polagano i jednostavno, a što se film dalje razvija, tako se i priča komplicira i postaje sve napetija, misterioznija i zanimljivija. U filmu se radi o ubojstvu žene, te pokušaju muškarca, koji je optužen za ubojstvo, uvjeriti svoju odvjetnicu da on nije kriv za to. Inače film nema veze sa suđenjem, nego njih dvoje pričaju u jednoj sobi i tako kroz ‘poglede unazad’ prolaze kroz nekoliko različitih verzija iste priče. Iako se radi svaki puta o istoj priči, vrlo je zanimljivo vidjeti različite načine na koje je svaka verzija prikazana.

Priča na trenutke zna postati poprilično složena, kako bi vas odvratila od ‘važnijih’ stvari, ali je to ne čini manje zanimljivom, jedino možda malo pretjeranom. S vremena na vrijeme postoje neke rupe u priči, ali čete ih, pogotovo tijekom gledanja filma, teško primijetiti. Jedino što se već negdje od pola filma nazire kraj i mislim da će ga većina ljudi vidjeti. Kako će do toga doći i kako će se priča rasplesti to je već teže, zapravo gotovo nemoguće pogoditi.

Gluma je onako, ponekad malo upitna, neki pokreti i navaljivanje odvjetnice mi se ne čine prirodnima, a još više konstantno jednaki izraza lica optuženog. Mada nije ništa to ni loše, a sigurno ne nešto što bi vam pokvarilo film.

Definitivno moja preporuka.

Similar Posts